* Σακκάς Ιωάννης

Ένα παθιασμένο μίσος κατά του Χριστιανισμού σαρώνει τον πλανήτη και πολύ λίγοι παγκόσμιοι ηγέτες υπήρξαν πρόθυμοι να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ενάντια σε αυτές τις αυξανόμενες διώξεις των Χριστιανών.

Σε πολλά μέρη της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, οι Χριστιανοί πιστοί δέχονται αμείλικτες επιθέσεις από εξτρεμιστές, εκκλησίες καταστρέφονται νόμοι ψηφίζονται στην προσπάθεια να εμποδιστεί η εξάπλωση της χριστιανικής πίστης.

Στα κατεχόμενα από ισλαμιστές μέρη της Συρίας, όπως και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, οι χριστιανοί υφίστανται απηνείς διωγμούς, μόνο και μόνο για την ταυτότητά τους.

Xιλιάδες χριστιανοί από τις διάφορες εμπόλεμες περιοχές της Συρίας έχασαν από βομβαρδισμούς τα σπίτια και τις περιουσίες τους στη διάρκεια του πολέμου, και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο.

O διωγμός των χριστιανών εντείνεται, καθώς το αντιχριστιανικό μίσος σαρώνει τον κόσμο ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι έξω από τη Μέση Ανατολή.

Οι Χριστιανοί στη βορειοανατολική Κένυα έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από μαχητές της Αλ-Σαμπάαμπ. Ωστόσο κατά την Κυριακάτικη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Garissa, τα παγκάκια είναι γεμάτα. Το εκκλησίασμα προσεύχεται κάτω από ένοπλη φρουρά, αλλά παρ 'όλα αυτά προσεύχεται.

Στην Ινδία, οι ριζοσπαστικοί Ινδουιστές διεξάγουν τακτικά βίαιες επιθέσεις κατά των χριστιανών και των εκκλησιών.

Μερικές από τις πιο άγριες επιθέσεις κατά των χριστιανών τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί και στο Πακιστάν. Δυστυχώς, οι αρχές συχνά αγνοούν πρόθυμα αυτές τις επιθέσεις. Ισλαμιστές τρομοκράτες στη Νιγηρία έχουν σκοτώσει πάνω από 2.000 άτομα (οι περισσότεροι από αυτούς χριστιανοί), μέχρι το 2015.

Η κινεζική κυβέρνηση βάναυσα διώκει τους πιστεύοντες στην Αγία Γραφή Χριστιανούς εδώ και δεκαετίες, αλλά φέτος τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το CCP θεωρεί την αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού ως απειλή για την κυριαρχία του, είπε η China Aid και χρησιμοποίησε επιθετικά μέτρα (αναγκαστική κατεδάφιση των εκκλησιών και των σταυρών, σύλληψη και φυλάκιση των ποιμένων και των μελών της εκκλησίας με ποινικές διώξεις, αναγκάζοντας τις εκκλησίες σε πτώχευση με την κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας και την επιβολή προστίμων για εκφοβισμό των μελών).

Στο Νεπάλ, οι εκκλησίες δεν μπορούν να αγοράσουν ακίνητα και το νέο σύνταγμα απαγορεύει στην πραγματικότητα στους ανθρώπους να ασπαστούν το χριστιανισμό.

Ο Καναδάς γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό προς τους πιστούς Χριστιανούς και οι επιθέσεις σε εκκλησίες είναι όλο και πιο συχνές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν οι Χριστιανοί μένουν στα σπίτια τους και δεν λένε τίποτα, συνήθως δεν διώκονται σωματικά στη χώρα αυτή. Αλλά τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ένας αυξανόμενος αριθμός περιστατικών, όπου κήρυκες του δρόμου και άλλοι που προσπαθούν να επηρεάσουν ενεργά τον πολιτισμό, έχουν δεχθεί βίαιη επίθεση.

Η εμπειρία των αιώνων έχει αποδείξει ότι η μοίρα των χριστιανών είναι οι διωγμοί. Άλλωστε ο Απόστολος Παύλος έχει πει από την αρχή: «πάντες οι θέλοντες ζην ευσεβώς εν Χριστώ Ιησού διωχθήσονται».

Το σημείο που αξίζει να σημειώσουμε σχετικά με την Ελλάδα και τη Συρία κυρίως είναι πως ενώ 1.200.000 των χριστιανών της Συρίας διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο από την εξάπλωση του ισλαμικού ISIS κι έχει έναν λόγο παραπάνω από τους υπολοίπους να διαφύγει από την χώρα, παρόλα αυτά, δε βλέπουμε να έρχονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, χριστιανοί από την Συρία! Αλλά έρχονται κυρίως Μουσουλμάνοι.

Κι εμείς που το ξέρουμε; Μα αν βρίσκονταν χριστιανοί μεταξύ των απρόσκλητων, τα ΜΜΕ των κόκκινων ολιγαρχών του πλούτου –που κοπιάζουν νυχθημερόν να μας κάνουν να... συμπαθήσουμε τους «πρόσφυγες»- θα φρόντιζαν να τους επιδεικνύουν συνεχώς .

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τυχαίο, αλλά κατευθυνόμενο... με αποτέλεσμα να ανταλλάσσεται ο Χριστιανικός πληθυσμός στη χώρα μας με Μουσουλμανικό!

Ποιοί, λοιπόν, έχουν αποκλείσει τους χριστιανούς από τα καραβάνια της μεγάλης φυγής προς την Ευρώπη και προωθούνται οι Μουσουλμάνοι; Μήπως τα αφεντικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που η μόνη τους έγνοια είναι να γεμίσουν με μουσουλμάνους !

Σακκάς Ιωάννης

Πολιτευτής Β3 Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών με το κόμμα Ελληνική Λύση

e-mail: [email protected] 

Προβλήθηκε 888 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...