Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Οι τιμές των δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα διαρκώς αυξάνονται και μαζί το κόστος για τη ΔΕΗ. Το ρεύμα γίνεται πιο ακριβό στην παραγωγή του και έτσι αυξάνονται και τα τιμολόγια.

Ήδη η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε αυξήσεις λογαριασμών χιλιάδων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων. “Μονόδρομος” κατά πολλούς οι αυξήσεις και στα οικιακά τιμολόγια.

Η ΔΕΗ έχει κυριολεκτικά στεγνώσει από ρευστότητα. Από τη μια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών που ανέρχονται στα 2,7 δισ. ευρώ και από την άλλη η “μαύρη τρύπα” των 50 εκατομμυρίων ευρώ το μήνα λόγω της αύξησης του κόστους των ρύπων.

Η αύξηση της χονδρικής τιμής του ρεύματος φέρνει αυξήσεις και στα τιμολόγια των καταναλωτών.

Ήδη για τους καταναλωτές μέσης τάσης, βιομηχανίες και αλυσίδες καταστημάτων η χρέωση των δικαιωμάτων άνθρακα έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί από τη ΔΕΗ, από τα 2,5 ευρώ τη μεγαβατώρα σε σχεδόν 12 ευρώ.

Οι άλλοι πάροχοι ρεύματος αν και δεν έχουν ξεχωριστή χρέωση για τους ρύπους έχουν αναπροσαρμόσει και αυτοί τα τιμολόγια προς τα επάνω, ενώ έχουν ψαλιδιστεί και οι προσφορές προς τους νέους πελάτες.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ από τη στιγμή που δεν κλείνει η μαύρη τρύπα στα έσοδα θεωρείται θέμα χρόνου η αύξηση και στα τιμολόγια των νοικοκυριών.

Μια αύξηση που προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ποια θα είναι και πότε θα έρθει γιατί στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το πολιτικό κόστος, το οποίο η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να επωμιστεί, ειδικά σε μια περίοδο που έχει να αντιμετωπίσει άλλα μεγάλα ζητήματα. 

Προβλήθηκε 1047 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.