Νίκος Ι. Καραβέλος

Δικηγόρος-Συγγραφέας

[email protected]

 

Η κυρά Μυρσίνη (Ζορμπά), η νέα Υπουργός Πολιτισμού, που λέει ο λόγος, άφησε λένε αιχμές για την προκάτοχό της, την κυρία Κονιόρδου (τι φυσιογνωμία του πολιτισμού Θεέ μου!).

Είπε πως από παράλειψή της, το λεγόμενο Υπερταμείο (το οποίο, ως γνωστόν, δημιουργήθηκε προς όφελος και μόνον των δανειστών), βούτηξε πέραν των άλλων και τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα Μνημεία του πολιτισμού!

Με λίγα λόγια η αριστερή κυβέρνηση, όχι πως η δεξιά θα έκανε κάτι διαφορετικό (αριστερός ή δεξιός, άλλωστε, είναι έννοιες που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη θέση του παρατηρούντος).

Η κυβερνώσα, λοιπόν, αριστερά, αφού προς το παρόν αυτή είναι καβάλλα, έφτιαξε το Υπερταμείο. Εννοείται κατ’ εντολή των ξένων. Και το Υπερταμείο όπως όλες οι αράχνες, αφού ύφανε τον ιστό της, άρπαξε την περιουσία του Κράτους και την απομυζά μέχρι να την καταστήσει σκέτο κέλυφος.

Θα έλεγε κανείς ότι θα είχαν τη στοιχειώδη τσίπα και «για τα μάτια» θα εξαιρούσαν τους αρχαιολογικούς χώρους, προς ελάφρυνση του όγκου του εξευτελισμού.

Τίποτα!

Άρπαξαν τα πάντα, ακόμα και την Ακρόπολη της Αθήνας. Ακόμα και την ακρόπολη της πατρίδας μου, των κάποτε πολύχρυσων Μυκηνών! Ακόμη και την Πύλη των Λεόντων! Την Περσεία Κρήνη! Τον τάφο του Ατρέως (που να γίνει ο τάφος τους).

Αρπάζουν τα πάντα!

Με νόμους παράνομους και αντισυνταγματικούς!

Όμως δεν φταίνε αυτοί, ούτε η κυρία Μυρσίνη, το είπε άλλωστε, με τον τρόπο της:

«Φταίει, ίσως, η προηγούμενη, η κυρία Κονιόρδου». Εμείς θα υποστηρίζαμε ότι ούτε η κυρία Κονιόρδου φταίει. Αν φταίει κάποιος, φταίνε οι «Πρωτόπλαστοι»!

Κανείς, όμως, δεν βρέθηκε να πει στην υπουργό ότι αν η κυρία Κονιόρδου συνελήφθη απρόσεχτη ή πτωχόμυαλη και αμέλησε να ζητήσει την εξαίρεση των αρχαιολογικών χώρων, η ίδια ως νεότερη και προσεκτικότερη και νουνεχέστερη, είχε όλον τον χρόνο και όφειλε να διορθώσει την κακουργία ή έστω, την ηλιθιότητα της προκατόχου της.

Γιατί δεν το έπραξε;

Γιατί όλοι είναι όργανα των ξένων! Άρπαγες, έδρες για πολιτικές καρέκλες! Και για τα «δικαιώματα» των οπισθίων εδρών τους, δεν διστάζουν να εξευτελίζουν τη χώρα.

Για να μένουν στην εξουσία υπηρετώντας εξυπηρετούμενοι!

Άπαντες, όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων της βουλής, συγκροτούν ηθελημένα ή αθέλητα το κατοχικό πολιτικό σύστημα (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης).

Απάντες!

Αν είχαν στοιχειώδη πολιτική ευαισθησία, αυτό που ο λαός μας ονομάζει προσφυώς «τσίπα», θα γκρέμιζαν το βρώμικο και ζοφερό βαλτοτόπι που αυτάρεσκα αποκαλούν «Κοινοβούλιο των Ελλήνων», ενώ δεν είναι τίποτε άλλο πλέον παρά το κοινοβούλιο των μνημονίων. Θα το γκρέμιζαν μη συμμετέχοντας στο έγκλημα, μη νομιμοποιώντας την κατοχική βουλή.

Αν είχαν στοιχειώδη πολιτική ντροπή, δεν θα κοιμούνταν τα βράδια. Κι όμως κοιμούνται! Κι εμείς, ο λαός, δυστυχώς κοιμόμαστε.

Ετοιμαζόμαστε, παρά τα όσα έχουμε τραβήξει επί μία σχεδόν δεκαετία, να ξαναφέρουμε για μία ακόμα φορά στην εξουσία τον εκπρόσωπο ενός κόμματος που συνέπραξε τα προηγούμενα χρόνια στην καταστροφή της χώρας. Κάποιον Κούλη αν δεν απατώμαι!

Η δε προκάτοχος της κυρίας Μυρσίνης, η κυρία Κονιόρδου, δεν θα μείνει χωρίς απασχόληση. Τον ελεύθερο χρόνο της θα αθλείται. Στους δρόμους ημιαντοχής! Καλύπτοντας την απόσταση μέχρι το Ίδρυμα Νιάρχου, πέρα δώθε!

Προβλήθηκε 966 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...