του Μιχάλη Τεζάρη (www.newpost.gr)

Δυο αλλοδαποί, Αλβανικής υπηκοότητας, είναι οι δράστες μεταξύ άλλων της ληστείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο σπίτι του δημοφιλούς τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Οι δυο άνδρες ηλικίας 34 και 45 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν μετά απο καταδίωξη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης εγκλημάτων κατά ζωής, οι δράστες φρόντιζαν πριν απο τις εισβολές τους σε σπίτια των Νοτίων Προαστίων, να φορούν μαντήλια, κουκούλες και μπουφάν, ακόμη και το καλοκαίρι, για να μην αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους αλλά και για να μην αναγνωρίζεται ο σωματότυπός τους.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τους σε 8 ληστείες, 2 διαρρήξεις σε σπίτια και 4 ληστείες σε καταστήματα. Η λεία του ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται πως έχουν διαπράξει δεκάδες ακόμη ληστείες και διαρρήξεις.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, και αυτοκίνητα, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δυο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες
τρία πιστόλια, το ένα με σιγαστήρα
δύο μαχαίρια
5.820 ευρώ
πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
δύο ζευγάρια πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
κουκούλες full-face και γάντια
πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και παλαιών νομισμάτων
δύο ηλεκτρικούς εκκενωτές και ένα σπρέι πιπεριού
ποσότητα ναρκωτικών ουσιών
πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνικών συνδέσεων,
πλαστές ταυτότητες και άδειες οδήγησης αλλοδαπών αρχών.

Οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοιου είδους εγκλήματα, όπως κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ έχουν εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης σε διάφορα καταστήματα κράτησης της χώρας. Επιπλέον, ο 45χρονος έχει κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πλαστογραφίες.  

Προβλήθηκε 1022 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».