Πηγή: www.sdna.gr

Στο... πρώτο μπαράζ πρόκρισης το ελληνικό μυαλό έκανε τη διαφορά! Η Ελλάδα με ένα επικό β' μέρος και με όπλο την άμυνα που χαρακτηρίζει το ελληνικό μπάσκετ πήρε νίκη (58-48) που τη φέρνει στην επόμενη φάση απέναντι, πιθανότατα, στη Νιγηρία.

Η τρομερή εμφάνιση και η ήττα στις λεπτομέρειες από την ισχυρή Γαλλία έδωσαν το... μήνυμα για την Εθνική Γυναικών: Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά δεν ήταν έτοιμη να τα παρατήσει και ο αγώνας με την Κορέα επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως η ελληνική ψυχή δεν έχει αντίπαλο!

Η «γαλανόλευκη» ξεπέρασε το κακό πρώτο ημίχρονο (28-25) και με μία σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο μέρος κέρδισε άνετα την ομάδα της Ασίας (58-48), κάτι που της έφερε την τρίτη θέση του πρώτου ομίλου και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τενερίφης. Πλέον, η Εθνική Γυναικών περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της για ένα εισιτήριο στα προημιτελικά, με τη Νιγηρία να είναι το επικρατέστερο... εμπόδιο για το «γαλανόλευκο» σύνολο.

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στο ξεκίνημα του ματς, όμως μετά το 7-7 του 5ο λεπτού, η Κορέα ανέβασε στροφές και πήρε προβάδισμα 6 πόντων (17-11). Δύο καλάθια της Παυλοπούλου και της Σπυριδοπούλου έφεραν πάντως την Εθνική μας ομάδα σε απόσταση... αναπνοής (17-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα της Ασίας συνέχισε να έχει... τρελά ποσοστά από το τρίποντο και προηγήθηκε ακόμα και με 7 πόντους (25-18), έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο την Κιμ και την Παρκ. Σε εκείνο το σημείο, η Εθνική Γυναικών έγινε πιο δυνατή στην άμυνά της, βρήκε λύσεις και ισοφάρισε σε 25-25, «τρέχοντας» ένα μικρό σερί 7-0. Παρόλα αυτά, η Κορέα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας ελαφρύ προβάδισμα (28-25).

Η Εθνική μας ομάδα είχε καταλάβει τι έπρεπε να κάνει και στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου θυμήθηκε τον... καλό της εαυτό. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά πίεσε σωστά στην άμυνα, κυκλοφόρησε την μπάλα όπως έπρεπε και κυριάρχησε, κάτι που την έφερε στο +9 (39-30), στο 16ο λεπτό. Η Κορέα προσπάθησε να μειώσει, όμως η είσοδος των Λύμουρα, Σωτηρίου και Χριστινάκη έδωσε ηρεμία, σκορ και προβάδισμα δέκα πόντων (45-35) για την Ελλάδα, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το +10 έγινε +14 στις αρχές της τέταρτης περιόδου (49-35), η «γαλανόλευκη» άμυνα συνέχισε να... δαγκώνει, η Λύμουρα και η Σπανού χτυπούσαν την Κορέα με συνεχόμενα pick and roll και η Ελλάδα προηγήθηκε με 18 πόντους (53-35) στο 35ο λεπτό, κρατώντας την Κορέα χωρίς καλάθι! Η Κορέα δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα, η Ελλάδα προηγήθηκε ακόμα και με 21 πόντους (56-35) και έφτασε με απόλυτη άνεση στο τελικό , το οποίο και «σφράγισε» την πρόκριση στην επόμενη φάση για την Εθνική μας ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 28-25, 35-45, 48-58

H MVP: Η Άρτεμις Σπανού πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ. Εξαιρετική και η Στέλλα Καλτσίδου, έδωσαν πολύτιμες λύσεις οι Λολίτα Λύμουρα και Κατερίνα Σωτηρίου.

Ο Αδύναμος κρίκος: Η Χουγέιν Παρκ είχε 1/8 τρίποντα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα της, παρά το καλό της ξεκίνημα στο ματς.

Η Στιγμή: Η παρουσία της Εθνικής Γυναικών στη τρίτη περίοδο. Η Ελλάδα μπήκε... αγριεμένη μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και με ένα επιμέρους 20-7 «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Γκέλα: Τα 8/31 τρίποντα της Κορέας «μαρτυρούν» πως η ομάδα της Ασίας δεν είχε πολλές επιλογές στην επίθεση, με την ελληνική άμυνα να την... εγκλωβίζει στο δεύτερο μέρος.

Η Διαιτησία: Η τριάδα των Κάτο (Ιαπωνία), Γε (Κίνα) και Καστίγιο (Ισπανία) έκανε κάποια λάθη στο πρώτο μέρος, όμως η διακύμανση και η τελική έκβαση του ματς τους άφησε σε... δεύτερο πλάνο. Δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση την ροή του αγώνα.

Η Εξέδρα: Οι λιγοστοί Έλληνες που βρέθηκαν στο γήπεδο πανηγύρισαν την μεγάλη εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας και την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου. 

Προβλήθηκε 652 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.