Το διαβάσαμε στο: enikos.gr

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτης και Αγλαΐας Κυριακού” από τη Δευτέρα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καθώς έχουν να πληρωθούν εφημερίες από τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο λόγος είναι ότι η αρμόδια για το νοσοκομείο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνει την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών επικαλούμενη το νόμο 4498/2017 περί εβδομαδιαίου ωραρίου στα νοσοκομεία.

Ο νόμος αυτός, που στην ουσία αποτελούσε εκκρεμότητα και εναρμονίζει την Ελλάδα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει ότι ο εβδομαδιαίος χρόνος των γιατρών στα νοσοκομεία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 48 ώρες. Εφόσον υπάρχει υπέρβαση ωραρίου δεν εγκρίνει ένταλμα πληρωμής.

“Η επίτροπος θεωρεί ότι η υπερεγασία μας είναι ‘παράνομη’ και δεν δικαιούμαστε να αποζημιωθούμε για αυτήν”, αναφέρουν οι ειδικευμένοι του νοσηλευτικού ιδρύματος σε ανακοίνωσή τους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι γιατροί του νοσοκομείου πληρώθηκαν με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο και ζητούν από το υπουργείο Υγείας να λύσει με νομοθετική ρύθμιση το πρόβλημα.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος 

Προβλήθηκε 361 φορές

Υπουργείο Υγείας: Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής απαγορεύεται το κολύμπι

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

O αλγόριθμος - «αντίδοτο» στον κορωνοϊό: Οι «γονείς» της EVΑ μιλούν στο «Βήμα»

Η ομάδα των ελλήνων και ξένων επιστημόνων, η οποία δημιούργησε τον αλγόριθμο βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών της χώρας, μιλά αποκλειστικά στο ΒΗΜΑ-Science, αποδεικνύοντας ότι αν… δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε!

Ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε μια μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία.