Σε πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού από συριζαίους υπαλλήλους, διευθυντές και προϊστάμενους προχώρησε η νέα υπουργός του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο, που μοιράστηκε στις δημόσιες υπηρεσίες. Αλλάζοντας τους όρους επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, την ώρα που η διαδικασία επιλογής είναι σε εξέλιξη! Πριμοδοτώντας κομματικούς εγκάθετους!

Η εγκύκλιος στάλθηκε τώρα, που η προσοχή όλων είναι στο Μακεδονικό, στις συντάξεις και στους κυκλώνες, και είναι εξαιρετικά επείγουσα, προφανώς γιατί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θέλει να προλάβει τις εκατοντάδες σε εξέλιξη διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων και να τις ανατρέψει στο βαθμό που έχουν προχωρήσει! Το δημόσιο, ακόμα και αν χαθούν οι εκλογές, πρέπει να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Και να μποϋκοτάρει κάθε άλλη κυβέρνηση.

Τι κάνει ακριβώς η νέα παλιά υπουργός για να παρέμβει εν ψυχρώ στη διαδικασία; Μοριοδοτεί ως επί πλέον προσόν των υποψηφίων να έχουν θητεύσει σε διοικητικά συμβούλια Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου. Τα οποία, εντελώς συμπτωματικά, διορίζονται με καθαρά κομματικά κριτήρια!

Επομένως, ο κομματικός ή κυβερνητικός μηχανισμός μπορεί να κατεβάσει ως υποψήφιους στις θέσεις διευθυντών στο δημόσιο όσους έχουν διοριστεί σ’ αυτά τα συμβούλια από τους ίδιους τους μηχανισμούς ΣΥΡΙΖΑ, ή πρόσκεινται σ’ αυτούς. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.

Οι υποψήφιοι αυτοί, με την επιπλέον μοριοδότηση, θα υπερκεράσουν ξαφνικά τους μη κομματικούς συνυποψηφίους τους και θα βρεθούν προϊστάμενοι σε υπουργείο! Και όλα αυτά γίνονται ενώ ήδη τρέχουν οι διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων! Με διαφορετικούς όρους από αυτούς που φέρνει η Μαριλίζα!

Είναι κατανοητό ότι η κ Ξενογιαννακοπούλου δεν απείλησε ποτέ ότι θα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, όπως οι νέοι σύντροφοί της του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, έχει τη συνείδησή της καθαρή να εφαρμόζει ό,τι χειρότερο φέρνει από το παλιό ΠΑΣΟΚ και που ταιριάζει απόλυτα με ό,τι χειρότερο έχει φέρει σαν νοοτροπία αυταρχικής διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Την καταγγέλλει και ο σύντροφος Φίλης άλλωστε...

Δεν ξέρω αν πέρασε από τον νου της υπουργού ότι η παρέμβασή της μπορεί να αποδειχτεί τροχοπέδη για τη λειτουργία του έτσι κι αλλιώς δυσλειτουργικού κράτους. Γιατί, όσοι υποψήφιοι βλάπτονται από την εκ των υστέρων αλλαγή των όρων επιλογής προϊσταμένων θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Και κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιωθούν. Με αποτέλεσμα να δυσλειτουργούν οι διευθύνσεις για καιρό. Σάμπως τώρα λειτουργούν; Θα μου πείτε. Ή σάμπως ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ η λειτουργία; Η κατοχή τον ενδιαφέρει. Η εξουσία επί του δημοσίου. Όπως και να’ ναι.

Φυσικά, η κυβέρνηση ξέρει και το δρόμο της αντιδημοκρατίας σ αυτή την περίπτωση. Τον έχει εφαρμόσει, άλλωστε, και με τους διευθυντές των νοσοκομείων. Που τους έδιωξε παράνομα και πληρώσαμε όλοι οι πολίτες τις αποζημιώσεις τους. Τα στελέχη της δεν πλήρωσαν τίποτε από την παχυλή τσέπη τους. Έμειναν, όμως, οι κομματικά εγκάθετοι να διοικούν και να αποφασίζουν για την τύχη μας.

Οι νέοι εγκάθετοι, τους οποίους προορίζει για το δημόσιο η Μαριλίζα, που την έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ «η αριστερή συνείδησή της», είναι η απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και δεν είναι κόμμα. Είναι νοοτροπία. Της οποίας η χειρότερη πλευρά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, που τόσοι πολλοί από το πιο διεφθαρμένο παλαιοκομματικό σύστημά του εντάχτηκαν σ αυτόν. Και που τόσοι πολλοί ψηφοφόροι του διεφθαρμένου αυτού συστήματος τον ακολουθούν. Τουλάχιστον βλέπουμε τον πάτο του βαρελιού.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης (www.liberal.gr) 

Προβλήθηκε 680 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.