Εγκρίθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας συνολικού προϋπολογισμού 2.020.200,46 €.

Πρόκειται για ένα έργο που εδώ και χρόνια ο Δήμος Καισαριανής διεκδικούσε την χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια. Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οριστική υλοποίηση του Κέντρου.

Αποτελεί ένα σημαντικό έργο που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από νέες κοινωνικές δομές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Συσσίτιο, Κέντρο Κοινότητας) τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές, στηρίζουν ουσιαστικά το σύνολο των κατοίκων της Καισαριανής.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή μονάδας ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα.

Το έργο αφορά στη κατασκευή κτηρίου βασισμένο σε βιοκλιματικές αρχές το οποίο θα παρέχει οργανωμένη κοινωνική φροντίδα στα ευαίσθητα κοινωνικά άτομα της πόλης που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.

Το Κέντρο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα φιλοξενεί άτομα όλων των ηλικιών που χρήζουν ανάγκης ημερήσιας φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Κοινωνικής Πρόνοιας θα λειτουργήσει σε συνεργασία και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες Υποδομές Υγείας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας που λειτουργούν ήδη στο Δήμο Καισαριανής.

Με την ολοκλήρωσή του ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων της πόλης μας θα δεχτεί ουσιαστική φροντίδα και βοήθεια από εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο.

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
 

Προβλήθηκε 655 φορές