Πηγή: Foititikanea.gr

Φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο λεωφορείο από έναν άνδρα καθώς επέστρεφε από την Σχολή της.

Η νεαρή φοιτήτρια του ΕΚΠΑ καταγγέλλει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr πως 50χρονος έβγαλε έξω το μόριο του και την ακουμπούσε με πίεση εντός του λεωφορείου της γραμμής 220 με κατεύθυνση προς τα Ιλίσια.

Όπως περιγράφει στην καταγγελία της η φοιτήτρια, η ίδια αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει και ο οδηγός δεν έκανε απολύτως τίποτα. Άνοιξαν οι πόρτες και ο άνδρας έφυγε τρέχοντας.

Η φοιτήτρια προειδοποιεί τις φοιτήτριες «όσες κυκλοφορείτε Ζωγράφου, Ιλίσια αλλά και σε κάθε περιοχή, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να μην αφήνετε κανένα να σας παρενοχλήσει με κανένα τρόπο, να μην αφήσετε κανέναν και πουθενά να σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλής, να μην φοβάστε να μιλήσετε».

Η φοιτήτρια όπως αναφέρει στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr αυτή την στιγμή βρίσκεται στην αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Η νεαρή φοιτήτρια μίλησε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για το αποτρόπαιο αυτό συμβάν και περιέγραψε αναλυτικά το τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο. Τι καταγγέλει αποκλειστικά στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr «Χθές το απόγευμα, επέστρεφα απο το κέντρο στα Ιλίσια με μια φίλη μου.

Μέσα στο λεωφορείο 220 επικρατούσε χαμός, ήμασταν όλοι στριμωγμένοι και εγώ συγκεκριμένα ήμουν πίσω απο τον οδηγό.

Σε όλη τη διαδρομή ενας αντρας γυρω στα 50, φαλακρός με γυαλιά μυωπίας και με ενα μικρό τσαντάκι χιαστί, με ακουμπούσε και με πίεζε με τη περιοχή του μορίου του.

Το ειχα αντιληφθεί, αλλά προσπάθησα να σκεφτώ οτι απλά σε ένα τοσο γεμάτο λεωφορείο αυτό θα ήταν το αναπόφευκτο, το να πέφτουμε ο ένας πάνω στον άλλο.

Σε κάποια φάση ένιωσα περισσότερη πίεση, γύρισα πολύ απότομα να δω και ειχε βγάλει έξω το μόριο του και με ακουμπούσε».

Στη συνέχεια τόνισε πως «Εγινε τόσο γρήγορα, έβαλε αμέσως μπροστα του τη τσαντα και άρχισα να φωνάζω, τι κάνεις ρε, και είπε ψελλίζοντας το κινητό μου έψαχνα. Αμέσως με έπιασε κρίση, άρχισα να κλαίω σπασμωδικά σαν να έπαθα κρίση πανικού ενώ ταυτόχρονα φώναζα τι έκανε στο οδηγό.

Ο οδηγός αρχισε να του μιλαει εκνευρισμένα αν το έκανε, μάλιστα τον αναγνώρισε και είπε κάπου σε έχω ξαναδεί εσένα και είσαι ανώμαλος και τρέμεις. Ο 50χρονος έλεγε όχι δεν το έκανα σιγά και φοβισμένα και εγώ φώναζα το έκανε, δεν θα το παραδεχόταν.

Εκεινη τη στιγμή, κατάφερα και τον έβγαλα μερικές φωτογραφίες, ο οποιος το αντιλήφθηκε και έκρυψε οσο μπορούσε το πρόσωπο του. Ταυτόχρονα φώναζαν να ανοιξουν οι πόρτες να πάρω αέρα και με το που άνοιξαν, ο τύπος έφυγε τρέχοντας.

Βγήκα έξω να ηρεμήσω και ήρθαν από το λεωφορείο πολλές γυναίκες προσπαθώντας να με ηρεμήσουν. Αυτα τα περιστατικά έχουν συμβεί πολλές φορές σε γυναίκες και όχι μόνο. Γίνονται γρήγορα, στα κλέφτα με σκοπό να αμφισβητήσουν οι γυναίκες αν αυτο που είδαν έγινε στα αλήθεια.

Πολλές φορές σε τέτοια διεστραμμένα άτομα έχουν φωνάξει, βρίσει, και χτυπήσει αυτοί αλλά συνεχιζουν ακάθεκτοι. Δεν έχουν ενσυναίσθηση του τι κάνουν και θα συνεχίζουν να το κάνουν όσο παραμένουν ανενόχλητοι ανάμεσα μας».

Οι φωτογραφίες που τράβηξε η φοιτήτρια. 

Προβλήθηκε 1484 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.