Πηγή: http://nontas-rentzis.blogspot.com

Μια έκθεση σαν μυθιστόρημα... ετοίμασε ο λαϊκός ζωγράφος Νώντας Ρεντζής, που θα παρουσιάσει τον Οκτώβριο, στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών. (Video)

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 12 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, μια σημαντική μέρα για την Αθήνα αφού είναι η μέρα απελευθέρωσης της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Η έκθεσή είναι ανοικτή για το κοινό από τις 3 Οκτωβρίου 2018.

Η αγάπη για την ζωή, η αγάπη για την ομορφιά, το πάθος για κάθε μικρή και μεγάλη στιγμή, γύρω μας και μέσα μας... το πάθος για την λευτεριά... είναι οι σταθερές πηγές από όπου αντλεί έμπνευση ο ζωγράφος.

Ρεαλιστής, αλλά και αθεράπευτα ρομαντικός, προπαντός όμως αισιόδοξος... θα αφήσει τους ήρωες του, μέσα από αυτήν την ιδιότυπη αφήγηση, να μας δείξουν την αιώνια αξία της απαντοχής.

Θα μας δείξει μέσα από τις δικές του εικόνες το φτέρωμα της ελπίδας ενός λαού που βγήκε στους δρόμους την ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας.

Το φτέρωμα της ελπίδας ενός λαού που κήδευε εκείνη την μέρα όλους τους νεκρούς του και κοίταζε προς ένα μέλλον χωρίς δυστοπίες, χωρίς πείνα, χωρίς πόνο...

Ένα μέλλον όπου μικροί και μεγάλοι, με πάθος και μαστοριά, βάλθηκαν να φτιάξουν με καθημερινό κόπο και κέφι... και έδωσαν δύναμη στα φτερά των ονείρων όλης της μεταπολεμικής ελληνικής κοινωνίας.

Η έκθεση χωρίζεται σε δύο ενότητες.

Η πρώτη αναφέρεται στον πόνο και την δυστυχία της κατοχής αλλά αφήνει να διαφανεί η ελπίδα και η αισιοδοξία.

Ενώ στην δεύτερη καταγράφεται ο ανθρώπινος καθημερινός μόχθος που στήριξε την πρόοδο και την δημιουργία.

Είστε όλοι καλεσμένοι στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας, στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών.

H έκθεση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ

Χορηγός η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

Επιμελητής της έκθεσης είναι ο μουσειολόγος Γιώργος Μαστρογιάννης 

Προβλήθηκε 1738 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.