*του Τάκη Διαμαντόπουλου

Οικονομικός "Ζορμπάς" χτύπησε το Ελληνικό χρηματιστήριο και πολύ περισσότερο τις τράπεζες που περνούν ημέρες 2010.

Ξαναζούμε την ίδια ιστορία 8 χρόνια μετά. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αφετηρία τις σκληρές αγορές που δεν κάνουν το χατήρι σε κανέναν και φυσικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που σφυρίζει αδιάφορα και να προσπαθεί να ψελλίσει πως για ότι συμβαίνει στην οικονομία φταίνε οι προηγούμενοι.

Να συμφωνήσουμε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν μερίδιο ευθύνης, αλλά σήμερα στην εξουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αισίως κλείνει τετραετία.

Όταν έλεγε το οικονομικό επιτελείο ότι δεν παίρνουμε πιστοληπτική γραμμή γιατί βγαίνουμε από τα μνημόνια, δεν γνώριζε ότι δεν μπορούμε, γιατί η οικονομία έχει δυστυχώς γυάλινα πόδια; Το καταλαβαίνει τώρα που βλέπει τα επιτόκια δανεισμού να είναι πάνω από 4%.

Μια νέα ανακεφαλαιοποίηση θα ήταν πολύ επώδυνη για την οικονομία και την ίδια την κοινωνία.

Προς το παρόν βλέπουμε παγωμένη την αγορά και τα ελληνικά νοικοκυριά να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά, χωρίς να υπάρχει στο βάθος ανάκαμψη της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης που είναι σε αναιμικά επίπεδα.

Αν δεν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, δεν μειωθούν οι φόροι, δεν χρηματοδοτηθεί η εργασία και δεν μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, προκοπή δεν θα δούμε στο άμεσο μέλλον.

Καλά το παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας η κυβέρνηση, αλλά με "ραβασάκια" από το Μαξίμου δεν γεμίζει ούτε η τσέπη, ούτε το στομάχι.

* O Τάκης Διαμαντόπουλος είναι Επιχειρηματίας & Υποψήφιος Βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθήνας με την Ένωση Κεντρώων.  

Προβλήθηκε 288 φορές

''Στο δημοτικό μαθαίνουμε να διαβάζουμε...'' (Αναστάσιος Πολυχρονόπουλος  μαθητής λυκείου - μέσω του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως)

Η Απάντηση Του Πιτσιρικά: ''Στο δημοτικό μαθαίνουμε να διαβάζουμε...'' . Στην τοπική ιστοσελίδα ενημέρωσης και πληροφόρησης ''Ηλιούπολη για όλους'' και στην στήλη αρθρογραφία δημοσιεύτηκε και περιήλθε στην αντίληψη ενορίτου, μαθητού λυκείου, άρθρο για το οποίο ο ίδιος συνέταξε την παρακάτω απάντηση