Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Ακολουθώντας τη «σχολή σκέψης (!) Παππά» ο αξιότιμος κ. Καλφαγιάννης ταυτίζει τον κ. Νίκο Φίλη με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τζήμερο και άλλους διαβόλους που έχουν βάλει στο μάτι την πλουραλιστική και πολυφωνική ΕΡΤ.

Σε μια ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θυμίζει τον φαιοπράσινο βόρβορο που τη χαρακτήριζε, όταν ήταν εν τη βασιλεία του το πιο μαύρο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καλφαγιάννης στολίζει με κοσμητικά απείρου κάλλους όσους θέλει να δαγκώσει.

Τους κατηγορεί για «ιδιοτέλεια, αριβισμό, δόλο, θράσος, ψέμα, αχαριστία, υποκρισία» και τους χαρακτηρίζει «αλεξιπτωτιστές, συκοφάντες, αποτυχημένους, άθλιους, τερμίτες, καρχαρίες, προβοκάτορες και σουπιές». (Προσπαθώ να φαντασθώ τον κ. Νίκο Φίλη σουπιά, αλλά, φευ, δεν δύναμαι). Αυτός ο φαιοπράσινος οχετός που για την περίσταση έχει γίνει ροζ περιγράφει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο τι σημαίνει και τι είναι ένα καθεστώς εγκαθέτων. Παλαίμαχων εγκαθέτων και νεόκοπων.

Και πάντα κομματικών (υπό τη μορφή των κομματόσκυλων).

Η προπαγάνδα δεν δαγκώνει μόνον τα μυαλά των ανθρώπων (κατά το μάλλον εκείνων που την αντέχουν) αλλά δαγκώνει προσέτι οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τον μηχανισμό που την παράγει.

Τότε το κομματόσκυλο μετατρέπεται σε κέρβερο (και ο κάθε Φίλης σε «σουπιά» – κατά προτίμησιν με χόρτα τσιγαριστά).

Με ελληνικά μνημείο πολιτισμού (ανάλογου με εκείνον που διδάσκεται στη Σχολή Γεωργιάδη) η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, αποδεικνύει ότι το συντακτικό μπορεί να είναι κατς, η γραμματική μπουνίδια και η καλλιέπεια μπαχαλομαχαλάς.

Η διοίκηση Παππά - Καλφαγιάννη «προνομοθετεί» την τύχη της ΕΡΤ στα χέρια του Κυριάκου και νομιμοποιεί την αντικατάσταση εγκαθέτων με εγκάθετους.

Αλλά αυτό ακριβώς το άγος είναι εκείνο που χαρακτηρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της (εις ό,τι αφορά τα κρίσιμα). Δεν άλλαξε τίποτα απ’ όσα ευαγγελιζόταν ότι θα αλλάξει, άλλαξε ο ίδιος. Όμως αυτή η αλλαγή (μετάλλαξη) αγγίζει πλέον τα πεδία που ενδιαφέρουν τις επιστήμες.

Πώς, λόγου χάριν, μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια κυβέρνηση δύο υπουργοί (Καμμένος, Κοτζιάς) που κατηγορούν ο ένας τον άλλον για όσα κατηγορεί ο κ. Καλφαγιάννης τον κ. Φίλη (άκου, σουπιά!).

Εδώ καλείται να απαντήσει η Αστρολογία, ενώ η Βιογενετική καλείται να απαντήσει πως ο ανθρωπισμός περί τους πρόσφυγες μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε σωματεμπορία! Τι είδους άνθρωποι δηλαδή είναι εκείνοι που στη βάρδια της (υποτιθέμενης) Αριστεράς, είτε μέσω ΜΚΟ, είτε μέσω του κυβερνητικού μηχανισμού, διαπράττουν τέτοια κερδώα εγκλήματα εν σχέσει με τη διατροφή, τη στέγαση και την ίδια τη ζωή βασανισμένων ψυχών;

Ψυχών που εντέχνως και σκοπίμως αναμειγνύονται με τζιχαντιστές, συμμορίτες, κακοποιούς και αγριάνθρωπους.

Ένα μείγμα ιδανικό για μπίζνες (αλλά και γεωπολιτικά στρατηγήματα). Τέτοια ανικανότητα να οικονομηθεί το πρόβλημα είναι αδιανόητη, εκτός κι αν πρόκειται για χρυσοφόρα ανικανότητα.

Με τις τράπεζες, το ασφαλιστικό, την εθνική περιουσία, τους εθνικούς πόρους και τόσα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε με τα μούτρα στις μπίζνες. Άλλοτε με τρόπο κωμικό όπως τώρα που ο κ. Τσακαλώτος αναζητά… επενδυτές στο Μπαλί, είτε με τρόπο αιμοσταγή, όταν οι εν λόγω επενδυτές δεν είναι τίποτε άλλο από κατακτητές.

Βεβαίως, για την ώρα οι πολύφερνοι αυτοί επενδυτές είναι άφαντοι, όσον άφαντοι ήταν κάποτε και οι «Αλβανοί τουρίστες» (κατά το κρύο εκείνο ανέκδοτο). Όμως είτε με επενδυτές, είτε περιμένοντας τους επενδυτές, η (περιώνυμη) ανάπτυξη σε συνθήκες Προτεκτοράτου έχει ήδη αρχίσει.

Και είναι φιλολαϊκή! Ω ναι! Οι συνταξιούχοι πιθανόν να πάρουν αναβολή εκτέλεσης, οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν για να σωθούν οι τράπεζες, η Μακεδονία θα μας απαλλάξει απ’ τα έξοδα συντήρησης του προβλήματος, κι όλοι μαζί αγαπημένοι θα βλέπουμε στην ΕΡΤ ότι ουδέν απ’ όλα αυτά συμβαίνει!

Ακούτε, σουπιές;...

email: stathispontiki@gmail.com  

Προβλήθηκε 130 φορές

Η εθνική αποδόμηση οδηγεί στη λαϊκή αποβλάκωση (του Στάθη)

«Η συντήρηση της μνήμης μας, είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης» δήλωσε καλώς ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Και για αυτό ακριβώς ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου βγάζει τα μάτια της Ιστορίας στα σχολεία,

Ο τσαμπουκάς (αρχηγός;) που εκλιπαρεί (Του Δημήτρη Καμπουράκη)

Ετυμολογικά, το ρήμα «εκλιπαρώ» προέρχεται από την σύνθεση του «εκ» και του «λιπαρός». Λιπαρός είναι ο καλυμμένος με λάδι ή λίπος, αυτός που γλιστράει, ο άπιαστος, ο γλίτσας. Ο Μπαμπινιώτης τα γράφει αυτά. Το «εκλιπαρώ» ως συνθετικό ρήμα, σημαίνει «παρακαλώ ικετευτικά». Βρε τον τσαμπουκά τον Αλέξη λοιπόν.

Το δούλεμα ως διακυβέρνηση (του Στάθη)

Κυρία, δημοσιογράφος - χρονογράφος, που τα τελευταία τριάντα χρόνια αντιμετωπίζει την πολιτική σαν να είναι φολκλόρ και τη ζωή ως μια ενδιαφέρουσα κατάσταση για την αλαζονεία του μικροαστικού μικρομεγαλισμού, έγραφε τις προάλλες σε αντιπαθή (στη θεία Φωτούλα) εφημερίδα μια γλυκερή ωδή στην πλατεία Θεάτρου – πώς εξανθρωπίσθηκε και πώς μετατράπηκε σε όαση γλυκύτητος, απλώς με μια - δυο «δράσεις».

Έχει δίκιο ο Πολάκης (Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης)

Σε πείσμα όσων επιτίθενται στον υφυπουργό Υγείας κ Πολάκη, η στήλη επικροτεί την πρότασή του για φυλακίσεις πολιτικών που παρανομούν, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο της χώρας. Προτείνω, μάλιστα, να ξεκινήσουμε από τα πιο φρικαλέα περιστατικά.

Μένουν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γατζωμένοι στην εξουσία, αδιαφορώντας για το μέλλον της χώρας. (του Τάκη Διαμαντόπουλου)

Και μαζί και χώρια, που λέει και ο λαός. Αυτό ισχύει για τους δυο κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα -Καμμένου, που τις τελευταίες ημέρες συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ με αντικείμενο τις σχέσεις των δυο πλευρών με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών και τις αμερικανικές βάσεις στην χώρα μας.