Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Ακολουθώντας τη «σχολή σκέψης (!) Παππά» ο αξιότιμος κ. Καλφαγιάννης ταυτίζει τον κ. Νίκο Φίλη με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Τζήμερο και άλλους διαβόλους που έχουν βάλει στο μάτι την πλουραλιστική και πολυφωνική ΕΡΤ.

Σε μια ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που θυμίζει τον φαιοπράσινο βόρβορο που τη χαρακτήριζε, όταν ήταν εν τη βασιλεία του το πιο μαύρο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καλφαγιάννης στολίζει με κοσμητικά απείρου κάλλους όσους θέλει να δαγκώσει.

Τους κατηγορεί για «ιδιοτέλεια, αριβισμό, δόλο, θράσος, ψέμα, αχαριστία, υποκρισία» και τους χαρακτηρίζει «αλεξιπτωτιστές, συκοφάντες, αποτυχημένους, άθλιους, τερμίτες, καρχαρίες, προβοκάτορες και σουπιές». (Προσπαθώ να φαντασθώ τον κ. Νίκο Φίλη σουπιά, αλλά, φευ, δεν δύναμαι). Αυτός ο φαιοπράσινος οχετός που για την περίσταση έχει γίνει ροζ περιγράφει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο τι σημαίνει και τι είναι ένα καθεστώς εγκαθέτων. Παλαίμαχων εγκαθέτων και νεόκοπων.

Και πάντα κομματικών (υπό τη μορφή των κομματόσκυλων).

Η προπαγάνδα δεν δαγκώνει μόνον τα μυαλά των ανθρώπων (κατά το μάλλον εκείνων που την αντέχουν) αλλά δαγκώνει προσέτι οτιδήποτε μπορεί να απειλήσει τον μηχανισμό που την παράγει.

Τότε το κομματόσκυλο μετατρέπεται σε κέρβερο (και ο κάθε Φίλης σε «σουπιά» – κατά προτίμησιν με χόρτα τσιγαριστά).

Με ελληνικά μνημείο πολιτισμού (ανάλογου με εκείνον που διδάσκεται στη Σχολή Γεωργιάδη) η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, αποδεικνύει ότι το συντακτικό μπορεί να είναι κατς, η γραμματική μπουνίδια και η καλλιέπεια μπαχαλομαχαλάς.

Η διοίκηση Παππά - Καλφαγιάννη «προνομοθετεί» την τύχη της ΕΡΤ στα χέρια του Κυριάκου και νομιμοποιεί την αντικατάσταση εγκαθέτων με εγκάθετους.

Αλλά αυτό ακριβώς το άγος είναι εκείνο που χαρακτηρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της (εις ό,τι αφορά τα κρίσιμα). Δεν άλλαξε τίποτα απ’ όσα ευαγγελιζόταν ότι θα αλλάξει, άλλαξε ο ίδιος. Όμως αυτή η αλλαγή (μετάλλαξη) αγγίζει πλέον τα πεδία που ενδιαφέρουν τις επιστήμες.

Πώς, λόγου χάριν, μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια κυβέρνηση δύο υπουργοί (Καμμένος, Κοτζιάς) που κατηγορούν ο ένας τον άλλον για όσα κατηγορεί ο κ. Καλφαγιάννης τον κ. Φίλη (άκου, σουπιά!).

Εδώ καλείται να απαντήσει η Αστρολογία, ενώ η Βιογενετική καλείται να απαντήσει πως ο ανθρωπισμός περί τους πρόσφυγες μπορεί να μετατραπεί ακόμα και σε σωματεμπορία! Τι είδους άνθρωποι δηλαδή είναι εκείνοι που στη βάρδια της (υποτιθέμενης) Αριστεράς, είτε μέσω ΜΚΟ, είτε μέσω του κυβερνητικού μηχανισμού, διαπράττουν τέτοια κερδώα εγκλήματα εν σχέσει με τη διατροφή, τη στέγαση και την ίδια τη ζωή βασανισμένων ψυχών;

Ψυχών που εντέχνως και σκοπίμως αναμειγνύονται με τζιχαντιστές, συμμορίτες, κακοποιούς και αγριάνθρωπους.

Ένα μείγμα ιδανικό για μπίζνες (αλλά και γεωπολιτικά στρατηγήματα). Τέτοια ανικανότητα να οικονομηθεί το πρόβλημα είναι αδιανόητη, εκτός κι αν πρόκειται για χρυσοφόρα ανικανότητα.

Με τις τράπεζες, το ασφαλιστικό, την εθνική περιουσία, τους εθνικούς πόρους και τόσα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε με τα μούτρα στις μπίζνες. ¶λλοτε με τρόπο κωμικό όπως τώρα που ο κ. Τσακαλώτος αναζητά… επενδυτές στο Μπαλί, είτε με τρόπο αιμοσταγή, όταν οι εν λόγω επενδυτές δεν είναι τίποτε άλλο από κατακτητές.

Βεβαίως, για την ώρα οι πολύφερνοι αυτοί επενδυτές είναι άφαντοι, όσον άφαντοι ήταν κάποτε και οι «Αλβανοί τουρίστες» (κατά το κρύο εκείνο ανέκδοτο). Όμως είτε με επενδυτές, είτε περιμένοντας τους επενδυτές, η (περιώνυμη) ανάπτυξη σε συνθήκες Προτεκτοράτου έχει ήδη αρχίσει.

Και είναι φιλολαϊκή! Ω ναι! Οι συνταξιούχοι πιθανόν να πάρουν αναβολή εκτέλεσης, οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν για να σωθούν οι τράπεζες, η Μακεδονία θα μας απαλλάξει απ’ τα έξοδα συντήρησης του προβλήματος, κι όλοι μαζί αγαπημένοι θα βλέπουμε στην ΕΡΤ ότι ουδέν απ’ όλα αυτά συμβαίνει!

Ακούτε, σουπιές;...

email: stathispontiki@gmail.com  

Προβλήθηκε 199 φορές

Σαράντος Καργάκος (του Στάθη)

Ο Σαράντος Καργάκος. ΚατΆ αρχάς ένας γλυκός άνθρωπος. Που νοιαζόταν για τους μαθητές του, τους ανθρώπους, την πατρίδα μας. Πολυμαθέστατος και πολυγραφότατος, με τον αέρα της Μάνης στην καρδιά και τους ορίζοντες του κόσμου στο βλέμμα

Η Ασφάλεια της χούντας στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά απέδειξαν χτες έμπρακτα ότι βρίσκονται σε πανικό για το θέμα των Πρεσπών και ότι δε διστάζουν να εφαρμόσουν ακόμα και χουντικά μέτρα για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Η σωρεία συλλήψεων πολιτών… προληπτικά πριν την ομιλία του κ.

Ο Αστραπόγιαννος μπροστά στην πορτοκαλιά του Μαξίμου (του Δημήτρη Καμπουράκη)

Μπροστά στο φορτωμένο πορτοκάλια δεντράκι του Μαξίμου, ο Αλέξης αναφέρθηκε τρεις φορές (μήπως και μας διέφυγε) στην «γενναιότητα» του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, ενώ το Σύνταγμα του επέτρεπε να κυβερνά και δίχως να το κάνει.