Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/9/2018, κατά τη συζήτηση τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου, αποφασίστηκε πως «Οι αποβιώσαντες αλλόθρησκοι θα ενταφιάζονται στη Δ΄ ζώνη του Κοιμητηρίου», την τελευταία δηλαδή κατηγορία σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση που υπάρχει.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Βαλασόπουλου, συνεπικουρούμενη από την Παράταξη του κ. Κοκοτίνη σε μια πλήρως αναχρονιστική απόφασή της, στερεί το δικαίωμα επιλογής του χώρου ενταφιασμού σε πολίτες, κατά τα άλλα ισότιμους, επειδή υπήρξαν αλλόθρησκοι ή δήλωναν άθεοι και επειδή το ζήτησε το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σε εφαρμογή νόμων της δεκαετίας του 1960.

Σεβόμενος απόλυτα τους αγώνες του καθένα, είτε ως πρόσωπο είτε ως μέρος συλλογικότητας, για την εξάλειψη των κάθε λογής ανισοτήτων και διακρίσεων, επισημαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σε πλήρη αναντιστοιχία των κατά καιρούς διακηρύξεων τους με τις πράξεις τους.

Δυστυχώς ήμουν ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος ,από τους παρόντες, που το καταψήφισα!

Επίσης, στον ισχύοντα Κανονισμό, υπάρχει η πρόβλεψη ώστε:

«οι Αποβιούντες διατελέσαντες ή εν ενεργεία Δήμαρχοι να ενταφιάζονται δωρεάν στο διηνεκές»,

«οι Αποβιούντες διατελέσαντες Δημοτικοί Σύμβουλοι να ενταφιάζονται τιμής ένεκεν, δωρεάν για μια τριετία»,

«οι Αποβιούντες εν ενεργεία Δημοτικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δήμου να ενταφιάζονται σε τάφους τριετούς χρήσης δωρεάν.

Αποβιούντες εργάτες και υπάλληλοι συνεργείων ή επί συμβάσει εργασίας ιδιωτικού δικαίου, υπηρετούντες τουλάχιστον επί διετία, να ενταφιάζονται δωρεάν σε τάφους τριετούς χρήσης.»

Πιστεύοντας πως ειδικά στη σημερινή εποχή, που στην κοινωνία μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να είναι αποδεκτοί διαχωρισμοί στους πολίτες αυτής της πόλης με κριτήρια όπως το αξίωμα ή επάγγελμα τους, πρότεινα να εξαλειφθούν όλες οι παραπάνω διατάξεις και να αντικατασταθούν με μία παράγραφο όπου θα αναγράφεται:

«Για τους δημότες ή τους κατοίκους της πόλης μας, όπου θα πρέπει να τους αποδοθούν οι πρέπουσες και επιβαλλόμενες τιμές ή για τους δημότες μας που αποδεδειγμένα ήταν άποροι και οι συγγενείς τους, αποδεδειγμένα αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα ταφής, να αποφασίζει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο».

Δυστυχώς και αυτή η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή και αφού προφανώς καταψήφισα το σύνολο των τροποποιήσεων του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Κοιμητηρίου, με δήλωση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποποιήθηκα του σχετικού «ευεργετήματος» ως διατελέσας Δημοτικός Σύμβουλος.

Με την εμμονή σε αυτού του είδους τις «παλαιολιθικές» απόψεις δεν οικοδομείται η Κοινωνία της Ισότητας αλλά και δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον και την προοπτική μας.

Είναι σαφές!

ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 

το διαβάσαμε εδώ

Προβλήθηκε 946 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.