Πηγή: www.rizospastis.gr

Οι παλιές και οι νέες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και συνολικά η βαθιά εμπλοκή του λαού και της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, θα βρεθούν στο επίκεντρο του διημέρου πανελλαδικής δράσης που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ χθες 22 και σήμερα 23 Οκτώβρη.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Ενόψει του διημέρου, καθημερινές είναι οι εξορμήσεις, οι συσκέψεις, οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, ώστε να φτάσει πλατιά το κάλεσμα μάχης που απευθύνει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού στους εργαζόμενους, στο λαό και τη νεολαία, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά. 

Προβλήθηκε 352 φορές
Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Πέθανε κοριτσάκι δύο ετών στον ύπνο του - Πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας

Το παιδί βρέθηκε το πρωί από τους γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του και το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: ο κόσμος που ζούμε ανήκει στα παιδιά μας!

Η σημερινή μέρα, 1η Ιουνίου, καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού» το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας. Η Google, για να τιμήσει την ημέρα αλλά και τα παιδιά όλου του κόσμου, τους αφιερώνει το σημερινό της doodle!

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ) Β. Πάντζο

Γ. Πατούλης: «Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους Έλληνες Τσιγγάνους και θα συνεργαστούμε ώστε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού»