Πηγή: www.topontiki.gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ προαναγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Συνάδελφοι πέρασε καιρός από τότε που η ΕΡΤ ξαναβρέθηκε στον φυσικό της χώρο και μέγεθος με ΟΛΟΥΣ τους παράνομα απολυμένους να εργάζονται σε καθεστώς «αναβίωσης» των εργασιακών τους σχέσεων.

Μέχρι και σήμερα όμως, παραμένουν «ανοιχτά» θεμελιώδη ζητήματα, που εξ αρχής σαν ΠΟΣΠΕΡΤ είχαμε θέσει στις διοικήσεις και την κυβέρνηση και που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον της ΕΡΤ, των οποίων η μη λύση τους βάζει σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια ανάκαμψης, προόδου και θωράκισης της εταιρείας και των εργαζομένων.

Η διαβούλευση και ο διάλογος με την κυβέρνηση και την διοίκηση μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει απτά αποτελέσματα. Σαν εργαζόμενοι, δεν αρκούμαστε στην κατανόηση του δίκαιου των αιτημάτων μας και στην αναγνώριση της σοβαρότητας των ζητημάτων που έχουμε θέσει, αλλά θέλουμε λύσεις σε αυτά τα θεμελιώδη εργασιακά ζητήματα.

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ για απεργιακές κινητοποιήσεις και την ενημέρωση όλων των συναδέλφων στην τελευταία πανσωματειακή συνέλευση –συγκέντρωση, προχωρούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με δύο εξάωρες στάσεις εργασίας την Τετάρτη 24/10/2018 και την Παρασκευή 26/10/2018 αντίστοιχα , από τις 12.00 έως τις 18.00, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι την επόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας θα πληθύνουν και θα μεγαλώσουν σε διάρκεια ενώ οι κινητοποιήσεις μας θα κορυφωθούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, εκτός και αν εν τω μεταξύ δοθούν λύσεις, που θα ικανοποιούν τόσο τις ανάγκες της ΕΡΤ όσο και το δίκιο των εργαζομένων. (Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογεγραμμένη ΣΣΕ για το προσωπικό ασφαλείας, προβλέπεται μεταξύ των άλλων, η μετάδοση δελτίων ειδήσεων διάρκειας που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των προγραμματισμένων δελτίων κλπ.)

Απαιτούμε:

Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό.

Την δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπογεγραμμένης από τους τρείς υπουργούς ΚΥΑ, που δεν θα εδράζεται πάνω σε αδικίες και που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων .

Την υπογραφή Σ.Σ.Ε (Δίκαιο νέο μισθολόγιο για ΟΛΟΥΣ, επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας κλπ)

Τα δεδουλευμένα της πρό του «μαύρου» περιόδου και την καταβολή των οφειλομένων σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του Π.Δ 164 εκ της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας που κέρδισε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος του μισθολογίου που έχουν καταταχθεί (π.χ καλλιτεχνικές ειδικότητες) κλπ.

Την άμεση ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τοποθέτηση του προσωπικού σε οργανικές θέσεις.

Συνάδελφοι όλοι μαζί δώσαμε ένα νικηφόρο αγώνα που οδήγησε στο άνοιγμα της ΕΡΤ και στην «αναβίωση» της σχέσης εργασίας μας.

Μαζί και πάλι θα κερδίσουμε όλα αυτά που χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα, την αξιοπρέπεια και την ισονομία σε ένα ομαλό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, σε μια ΕΡΤ αναπτυγμένη που θα είναι πρότυπο αναφοράς για τη λειτουργία όλων των ραδιοτηλεοράσεων». 

Προβλήθηκε 531 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.