Κείμενο και φωτογραφικό υλικό από την σημερινή παρέλαση στην Ηλιούπολη του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, όπως το κοινοποίησε ο ίδιος στο facebook.

 

''Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940
Ζήτω η Μακεδονία
Ζήτω η ελληνική ψυχή
28 Οκτωβρίου 2018 ...

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης και 24 δημοτικοί σύμβουλοι μας καταδίκασαν γιατί ζητήσαμε να μην παραδοθεί το όνομα Μακεδονία σε κανέναν γείτονα.

Σήμερα, παρά την, ευτυχώς με άκουσαν, υπόδειξη των παρουσιαστών, οι καιροσκόποι γύρισαν ακόμα μια χρονιά τις πλάτες στις σημαίες, την ώρα που εκείνες έπρεπε να πάρουν θέση για την παρέλαση.

Ούρλιαξα για μια ακόμα φορά, εμπρός στην ασέβεια και την απαξίωση του Εθνικού Συμβόλου.

Δείτε το σχετικό, μικρά παιδιά να προσπαθούν να βρουν διέξοδο. Δεν μπορούσαν όσοι "διακριτικά" Σας προστατεύουν από τον λαό, να διατηρήσουν έναν διάδρομο. Όχι άλλο πια.

Εξαφανίσατε από την παρέλαση της Ηλιούπολης, τους Κληρικούς, την Αστυνομία, τους Διευθυντές των σχολείων, απαξιώνοντας κάθε αξία.

Ναι κατεβήκατε στο πεζοδρόμιο τάχα από τι; λαϊκιστές, εθνομηδενιστές, τι είστε πέστε το να ξέρουμε.

Μετά παρέλασα εμπρός Σας και εμπρός στον λαό Εκείνον, εν ονόματι του οποίου αλλά εν αγνοία του, με καταδικάσατε με ψήφισμα Σας στο Δημοτικό Συμβούλιο.(video εδώ)

Σήμερα πήραν το έκτακτο παράστημα του "Να μην ξεχάσω ..." και έμαθαν την "δημοκρατική πράξη Σας. Με φιμώσατε; όχι! θα με σκοτώσετε για να ησυχάσετε; Τώρα και τότε από τα ορεινά, στον Έλατο, θα εύχομαι για την μετάνοια σας.

Με είπαν Παπαφλέσσα. Δεν είμαι.

Με είπαν δυνατό. Δεν είμαι.

Μου είπαν πολλά εύγε και με χειροκρότησαν εκατοντάδες, δεν αξίζω.

Όμως όση δύναμη και αν έχω στο σάπιο κορμί μου θα φωνάζω

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Και θα προσκαλώ σε ενότητα για την τιμή της πατρίδας μας.

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου'' 

φωτογραφικό υλικό και video (εδώ)

Προβλήθηκε 2747 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.