Πηγή: www.protagon.gr

Ενα ακόμα κρούσμα φωτογραφικού διαγωνισμού της διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής φέρνει στο φως της δημοσιότητας με καταγγελία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης (και πρώην περιφερειάρχης) Γιάννης Σγουρός.

Αυτή τη φορά όμως, η διαφορά με αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος είναι οι πρωτοφανείς όροι που περιλαμβάνονται στη σχετική διακήρυξη του έργου, ώστε να αποκλειστούν από τη διεκδίκησή του όλοι, πλην των προφανώς «ημετέρων» της κυρίας Ρένας Δούρου.

Η απίστευτη αποκάλυψη αφορά το μεγαλύτερο έργο συντήρησης οδοποιίας που έχει δημοπρατήσει η περιφερειάρχης στην πενταετή θητεία της, υπό τον τίτλο «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ (!) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση των οδικών αξόνων στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφέρειας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε βλάβης ή φθοράς που θα παρουσιαστεί στο οδικό δίκτυο για συνολική διάρκεια 12 μηνών.

Όπως όμως προκύπτει από τη διακήρυξη του έργου, οι επί ποινή αποκλεισμού λόγοι δεν περιορίζονται στους συνήθεις (π.χ. ποινικό μητρώο, οικονομική επάρκεια, τεχνική καταλληλότητα, ISO), αλλά εισάγεται ένα νέος και πρωτοφανής σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς όρος, καθώς στην παρ. 24. 2 ορίζεται ότι «…το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα (πλ. Συντάγματος)»!!

Με άλλα λόγια εταιρείες σε ακτίνα (σσ. διότι περί ακτίνας πρόκειται και όχι ευθείας γραμμής) μεγαλύτερη των 40 χλμ. από την πλατεία Συντάγματος δεν δύνανται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, σε μία απροκάλυπτη και εξόφθαλμη καταστρατήγηση της εθνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών Οδηγιών.

Ουσιαστικά σκοπός του συγκεκριμένου όρου είναι να περιορίσει τυχόν διεκδικητές του έργου σε ένα ολιγοπωλιακό καρτέλ, με τις εταιρείες που απομένουν μετά την επιβολή του να μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού (κατά πληροφορίες πρόκειται για μόλις τέσσερις εταιρείες, όλες σε συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής… εντός της ακτίνας των 40 χλμ).

Μάλιστα ο νέος αυτός διαγωνισμός από την κυρία Δούρου έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε διακήρυξη της Περιφέρειας για άλλο δημόσιο έργο οδοποιίας στο οποίο ζητούνταν «χωρίς ειδική αιτιολόγηση και δυσανάλογα, σε σχέση με την φύση και το οικονομικό αντικείμενο του υπό δημοπράτηση έργου, αυξημένη οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια και τεχνική και επαγγελματική ικανότητα».

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια με το δημόσιο χρήμα. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που σε διαγωνισμούς έργων της Περιφέρειας Αττικής απαντώνται όροι αντίθετοι στις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης που επιβάλλουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και του κράτους δικαίου», σχολίασε για το θέμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και κάλεσε εκ νέου την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβουν άμεσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 

Προβλήθηκε 258 φορές
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην ''Επαναστατική Αυτοάμυνα''

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο συλληφθέντων και του ενός καταζητούμενου που κατηγορούνται για συμμετοχή στην "Επαναστατική Αυτοάμυνα".

Ο καιρός την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους, που τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ.

Εργατικό ατύχημα ο θάνατος εργαζόμενου στο σπίτι λόγω εργασιακού στρες

Μια πρωτοποριακή απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Αθηνών και η οποία «δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ευρώπη» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μητρόπουλος καθώς σύμφωνα με την απόφαση «το εργασιακό στρες που οδήγησε τον εργαζόμενο στο έμφραγμα στο σπίτι του συνιστά εργατικό ατύχημα και επιδικάζει μεγάλη αποζημίωση στη χήρα και το παιδί του».

Ο καιρός την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Στο ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρες τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά