Πηγή: www.newpost.gr

«Φρένο» στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, αποκρύπτουν από την εφορία τουλάχιστον το 50% των ετήσιων εισοδημάτων τους επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών περιορίζοντας όσο το δυνατόν την χρήση του ρευστού στις συναλλαγές τους με τους πελάτες τους ,μετά την υποχρέωσή τους να αποκτήσουν μηχανήματα POS με τα οποίο θα αποδέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές με πιστωτικές η χρεωστικές κάρτες.

Ωστόσο παρότι έχουν προμηθευτεί μηχάνημα POS πάνω από 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και επιτηδευματίες, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σχεδόν το 30% από αυτούς δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ούτε μια φορά, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι ελάχιστες φορές μέσα στο χρόνο.

Στους επαγγελματίες που το έχουν στο "ψυγείο" η το χρησιμοποίησαν για ελάχιστες συναλλαγές περιλαμβάνονται οι γνωστοί κλάδοι που ρέπουν μονίμως στη φοροδιαφυγή όπως ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, γιατροί, ιδιοκτήτες μπαρ και νυχτερινών κέντρων κλπ.

Προκειμένου οι φορο-παραβάτες να υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα POS το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να τους χρεώνει κάθε χρόνο ένα ελάχιστο ποσό του εισοδήματός τους το οποίο θα πρέπει να αποκτάται με ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω POS ..Εάν δεν το συγκεντρώνουν θα τους επιβάλλεται πρόσθετος φόρος εισοδήματος επί αυτού του ποσού. 

Προβλήθηκε 651 φορές
Σκιές πάνω από το ''Ελληνικό''

Ενώ κυβέρνηση και «εθνικός επενδυτής» βεβαιώνουν ότι η οριστική μεταβίβαση είναι θέμα ημερών, τις εσωτερικές δυστοκίες της επένδυσης αποκαλύπτουν η παράκαμψη της αναβλητικής αίρεσης για το καζίνο, το εσωτερικό παζάρι στην κοινοπραξία Mohegan-ΓΕΚ, αλλά και η επαναδιαπραγμάτευση Lamda-τραπεζών για τη χρηματοδότηση του έργου.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέθανε η γιαγιά του 5 λεπτά πριν τον τελικό του Roland Garros

Ένα συγκλονιστικό γεγονός αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγες ώρες από την κορυφαία (έως την επόμενη) στιγμή της καριέρας του. Λίγα λεπτά πριν μπει στο γήπεδο για τον τελικό του Roland Garros, έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο στις 16 Ιουνίου από την ΑΔΕΔΥ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, στις 16:00, μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.