ORTHODOXIA.INFO

 Μάρκος Παπαγεωργίου (φώτο)

Με την συμμετοχή των προσκόπων Ηλιουπόλεως, τοπικών συλλόγων από την Κρήτη, την Ήπειρο καθώς και εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση στους δρόμους της Ηλιούπολης, της εικόνας του Αγίου της υπομονής και της ταπείνωσης, Αγίου Νεκταρίου.

Στην περιφορά της εικόνας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος περιστοιχιζόμενος από ιερείς της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως και ιερείς γειτονικών ενοριών. Μεσούσης της λιτάνευσης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω, μαθητή του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο και συνλιτανεύτηκε. Μάλιστα την ώρα που η πομπή έφτανε με τον Όσιο στο ναό, από το καμπαναριό ακούγονταν συριγμοί πλοίου για να τιμηθεί η νησιωτική καταγωγή του Οσίου, από την Πάτμο.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μίλησε για τον ταπεινό Νεκτάριο, που ούτε και ο Εισαγγελέας της εποχής δεν τον σεβάστηκε. Τόνισε ότι ως γνήσιος φίλος του Χριστού διώχθηκε, και βίωσε το «…και εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν». Και μαζί με αυτόν τον καλόγερο ανταμώσαμε και λιτανεύσαμε έναν ακόμα καλόγερο τον νεώτερο άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Αμφιλόχιο.

Τέλος κάλεσε τους πιστούς να μείνουν ενωμένοι στην ορθόδοξη πίστη και να παραμείνουν ενωμένοι ως λαός, ενώ οι μουσικοί παιάνισαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. 

Προβλήθηκε 2396 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.