Συντάκτης: Τάσος Σαραντής (efsyn.gr)

Το άρθρο και φωτογραφίες εδώ

Για ακόμη μία φορά, πολίτες που κινητοποιούνται υπέρ της σωτηρίας των τελευταίων ρεμάτων της Αττικής διαμαρτυρήθηκαν σήμερα το πρωί για τα έργα που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Αττικής στο ρέμα Πικροδάφνης, στο ύψος της οδού Θέμιδος στο Φάληρο.

Πριν να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση του ρέματος, χωρίς περιβαλλοντική άδεια, χωρίς μελέτες και χωρίς τα απαιτούμενα σχέδια, η Περιφέρεια κατέβασε πάλι μπουλντόζα στην κοίτη του ρέματος, προκειμένου να κατασκευάσει τοίχο αντιστήριξης από λιθοδομή και σκυρόδεμα για να προστατευτεί αγωγός που ρίχνει λύματα μέσα στο ποτάμι και το πεζοδρόμιο που έχει φτιαχτεί πάνω σε μπάζα.

Η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης καταγγέλλει ότι με το σκάψιμο της κοίτης, την κατασκευή της λιθοδομής και τη σχεδιαζόμενη επένδυση του ρέματος με συρματοκιβώτια, υποβαθμίζεται το ρέμα και αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμύρας, αφού η παρέμβαση της Περιφέρειας γίνεται σε ζώνη υπερχείλισης όπου συμβάλουν τα ρέματα Καλογήρων και Πικροδάφνης.

Μέλη του Δικτύου για τη διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης κατέθεσαν μηνύσεις, καθώς θεωρούν ότι το έργο είναι παράνομο, ενώ έγινε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. 

Προβλήθηκε 726 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».