Παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου - Κάλεσμα από ΑΔΕΔΥ στην Ευελπίδων σήμερα στις 17.00

Τη σύλληψη και δίωξη δύο μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί τα μέλη της να παραβρεθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διιωκόμενους.

«Η Κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής "απάντησαν" αμέσως στο σημερινό αίτημα της ΑΔΕΔΥ για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμού.

Η "απάντηση" δόθηκε με τη σύλληψη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Βαγενά Χρήστο και Μανουρά Ελένη.

Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμπονται στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το "ιδιώνυμο" που ψήφισε πρόσφατα η Κυβέρνηση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι συλλήψεις σχετίζονται με την υπόθεση της κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

http://www.lawandorder.gr

 Διοίκηση ΕΦΚΑ: Δεν επιθυμούμε διώξεις μελών του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΕΕ
Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην ΑΔΕΔΥ

Απάντηση στην καταγγελία της ΑΔΕΔΥ σχετικά με την ποινική δίωξη μελών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) δίνει η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι ούτε επεδίωξε ούτε επιθυμεί την ποινική δίωξη μελών του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του ΟΑΕΕ που συμμετέχουν στην κατάληψη σε δομή του ΕΦΚΑ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

«Ό,τι περί του αντιθέτου αναφέρεται από οποιονδήποτε είναι ανακριβές» διευκρινίζει η διοίκηση του φορέα.

Προβλήθηκε 1486 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.