Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμου Ηλιούπολης (15.11.2018)

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 369/2018
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Πρόταση ίδρυσης τομέων – ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει για την ανάγκη να συζητηθεί το θέμα που αφορά στην πρόταση ίδρυσης τομέων – ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, εκτός ημερησίας διατάξεως.

Ο κ. Πρόεδρος που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τ υπ’ αριθ. πρωτ. 22064/13.11.2018, το οποίο έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Θα θέλαμε την συμπαράστασή σας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στο σχολείο μας δύο νέοι τομείς και μία ειδικότητα από το σχολικό έτος 2019 – 2020. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στους τομείς Διοίκησης και Οικονομίας και Ναυτιλιακών επαγγελμάτων στην Β΄ τάξη και ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Τομέα Πληροφορικής στη Γ΄ τάξη

Επειδή γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα την εισήγησή τους για τους νέους τομείς και νέες ειδικότητες που προτείνουν να λειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ αρμοδιότητάς τους το επόμενο σχολικό έτος και αφού αφενός έχουν ικανό αριθμό μαθητών (22) στη Β΄ τάξη του τομέα Πληροφορικής ώστε να καλυφθούν τόσο η ειδικότητα που λειτουργεί ήδη στην Γ΄ τάξη του παραπάνω τομέα όσο και η μία νέα που ζητάμε να ιδρυθεί, και αφετέρου υπάρχει πλήρης εργαστηριακή υποδομή αλλά και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επίσης οι τομείς Διοίκησης και Οικονομίας και Ναυτιλιακών επαγγελμάτων δεν λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή που θα δώσουν δυνατότητες επιλογών στους μαθητές της πόλης μας για τομείς στους οποίους η αγορά εργασίας έχει μεγάλη ζήτηση εξειδικευμένων πτυχιούχων και επειδή στο σχολείο υπάρχουν τόσο πλήρης εργαστηριακή υποδομή όσο και εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό, παρακαλούμε για τη θετική εισήγησή σας άμεσα, αν είναι δυνατόν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προλάβουμε τις προθεσμίες και να καταθέσουμε αίτημα λειτουργίας των παραπάνω τομέων και της ειδικότητας.

Μετά από διαλογική συζήτηση που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά,

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65, 66, 67, 68, 69 του Ν..3852/2010, το Ν. 3463/2006

Ομόφωνα αποφασίζει

1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος

2. Εκφράζει την σύμφωνη γνώμη του ως προς την ίδρυση δύο νέων τομέων και μίας ειδικότητας από το σχολικό έτος 2019 – 2020 στο 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης και συγκεκριμένα στον τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας», στον τομέα «Ναυτιλιακών επαγγελμάτων» στην Β΄ τάξη και στην ειδικότητα «Τεχνικός  Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» του Τομέα Πληροφορικής στο Γ΄ τάξη, αφενός διότι υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών (22) στη Β΄ τάξη του τομέα Πληροφορικής ώστε να καλυφθούν τόσο η ειδικότητα που λειτουργεί ήδη στην Γ΄ τάξη του παραπάνω τομέα όσο και η μία  νέα που ζητείται να ιδρυθεί, και αφετέρου υπάρχει πλήρης εργαστηριακή υποδομή αλλά και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επίσης οι τομείς Διοίκησης - Οικονομίας και Ναυτιλιακών επαγγελμάτων δεν λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 369/2018 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο. 

Προβλήθηκε 1033 φορές