Την παραίτησή της για οικογενειακούς λόγους - η οποία και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας - υπέβαλε η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Κατερίνα Αντωνίου.

Η κ. Αντωνίου θα παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

Τη θέση της φαίνεται να καταλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος του οργανισμού, κτηνίατρος Ιωάννης Μαλέμης.

Αν και η θητεία της κ. Αντωνίου είχε ανανεωθεί και μάλιστα με διακομματική συναίνεση από τη Βουλή τον Μάιο, η ίδια δεν θέλησε να παραμείνει στη θέση αυτή.

Ας διαβάσουμε το κείμενο της Νικολέτας Ντάμπου με ημερομηνία 3 Ιουνίου 2018, (http://www.healthweb.gr) για το πως επί ΣΥΡΙΖΑ από τμηματάρχης γίνεσαι Αντιπρόεδρος και όπως βλέπουμε σήμερα Πρόεδρος.

''Νέος αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ. ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Μαλέμης, προϊστάμενος του τμήματος αξιολόγησης κτηνιατρικών φαρμάκων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μετά την λήξη της σύμβασης της αντιπρόεδρου του ΕΟΦ κ. Δέσποινας Μακριδάκη, ανέλαβε την θέση ο κτηνίατρος κ. Ιωάννης Μαλέμης.

Ο εν λόγω διορισμός αποδεικνύει την μη αξιοκρατία που επικρατεί στον Ε.Ο.Φ. αφού ο κ. Ι.Μαλέμης προϊστάμενος του τμήματος αξιολόγησης κτηνιατρικών φαρμάκων πρώτα τοποθετήθηκε μέλος του Δ.Σ του Ε.Ο.Φ κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας αφού ήταν ταυτόχρονα υπάλληλος (και άρα ελεγχόμενος) και μέλος του Δ.Σ. (και επομένως ελεγκτής των υπηρεσιών & υπαλλήλων).

Ταυτόχρονα είναι και συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέχρι πρότινος πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ.

Προφανώς η ιδιότητα αυτή υπερίσχυσε του γεγονότος οτι έχει υπηρετήσει μόνο σε ένα τμήμα του Ε.Ο.Φ σε όλη την καριέρα του, χωρίς άλλη εξειδίκευση ή τίτλο σπουδών πέραν αυτού του κτηνιάτρου.

Εν συνεχεία αναβαθμιζόμενος ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ….

Μάταια λοιπόν «οι θεσμοί» ζητούν να μην γίνονται κομματικοί διορισμοί.

Και ίσως το παράδειγμα αυτό να είναι απλά ένας κόκκος άμμου στην έρημο που διαβαίνει η «άνυδρη» χώρα μας!!''

 

Προβλήθηκε 502 φορές

Τετράωρη στάση εργασίας,  σήμερα,  γιατρών και νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων

Με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν για σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου, στάση εργασίας 8:00 έως 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΕΦΕΤ: Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος - SUNSWEET - «Αποξηραμένα Βερίκοκα χωρίς κουκούτσι».

Σε ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, έπειτα από τη διενέργεια ελέγχων για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε τρόφιμα.

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η διάθεση και διακίνηση 47 καλλυντικών προϊόντων - Όλη η λίστα

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συνολικά 47 καλλυντικών προϊόντων, ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΦ καλεί τις εταιρείες που διακινούν αυτά τα προϊόντα στην ελληνική αγορά να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες τους.