Πηγή: www.newsit.gr

Μόλις κάποια λεπτά χρειάστηκαν για να πει η Ευρωπαϊκή Ένωση... αντίο στην Βρετανία!

- Εγκρίθηκε σε μόλις 38 λεπτά η συμφωνία για το Brexit

- «Αυτή είναι η συμφωνία, το βρετανικό κοινοβούλιο να την εγκρίνει» το μήνυμα Γιούνκερ

- Την ανακοίνωση έκανε ο Τουσκ στο Twitter

- Και τώρα το... μπαλάκι στην πλευρά της Μέι  

Η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες είχε σε… κεντρικό πλάνο το Brexit, ωστόσο όλα τέλειωσαν πολύ νωρίτερα από όσο θα περίμενε κανείς. Οι ηγέτες της ΕΕ χρειάστηκαν λιγότερο από μία ώρα για να εγκρίνουν το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ευρώπης.

Ώρα… Brexit στην Βρετανία πια

Αυτό σημαίνει πως πλέον όλα είναι στα χέρια της Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα πρωθυπουργός θα πρέπει να καταφέρει να “περάσει” την συμφωνία για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο. Αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη, ειδικά αν σκεφτούμε το τσουνάμι παραιτήσεων στην κυβέρνησή της και τις σφοδρές αντιδράσεις στην χώρα της μετά την δημοσιοποίηση της συμφωνίας που πέτυχε η Μέι με την ΕΕ για το Brexit.

«Αυτή είναι η συμφωνία, το βρετανικό κοινοβούλιο να την εγκρίνει» ήταν το μήνυμα Γιούνκερ.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με ανάρτησή του στο Twitter.

Donald Tusk

@eucopresident
EU27 has endorsed the Withdrawal Agreement and Political Declaration on the future EU-UK relations.
519
11:33 π.μ. - 25 Νοε 2018

Τι πέτυχε η Ελλάδα στη συμφωνία για το Brexit

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα πέτυχε να συμπεριληφθεί στη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου η πλήρης προστασία των υφιστάμενων γεωγραφικών ενδείξεων και διεκδικεί, τουλάχιστον το ίδιο επίπεδο προστασίας, και στη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση.

Πέτυχε, επίσης, η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής για την άμυνα και την ασφάλεια και την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, να εγγυάται την αυτονομία της ΕΕ στη λήψη αποφάσεων και να είναι μοναδική με το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς, δηλαδή, να δημιουργεί προηγούμενο για οποιαδήποτε άλλη τρίτη χώρα.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν, ακόμα, ότι σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη συμφωνία αποχώρησης και μέχρι σήμερα, η Ελλάδα τήρησε απαρέγκλιτα την αρχή της αλληλεγγύης προς την Ιρλανδία και την Ισπανία για τη μη εγκατάσταση ευρωπαϊκών συνόρων στην Ιρλανδία και για το Γιβραλτάρ, αντίστοιχα.

Προβλήθηκε 505 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. - Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.