Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μέσω των social media, μια «καμπάνια» με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, αλλά και μέσω events στο Facebook, στα οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, αλλά και στην πραγματοποίηση πορείας.

Παρόλο που οι κινητοποιήσεις αυτές κλιμακώνονται κυρίως σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, δεν παύουν να είναι ανησυχητικές και σίγουρα η κατάσταση αυτή επιδέχεται, αν όχι απαιτείται, σχολιασμού.

Όσοι προωθούν αυτές τις καταλήψεις, προωθούν το μίσος και το διχασμό μέσα στα σχολεία και μεταξύ των μαθητών.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που με εθνικιστικές κορώνες καλλιεργούν ένα ψευδές πατριωτικό αίσθημα, που οδηγεί στο σκοταδισμό και την πατριδοκαπηλία.

Μετατρέπουν τα σχολεία σε γήπεδα μισαλλοδοξίας και φόβου, με απώτερο σκοπό μια φτηνή ψηφοθηρία σε θολά νερά.

Και ποιοι είναι αυτοί; Αυτοί που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, επειδή δεν ανέχονταν τη μουσική του, που επιτίθενται διαρκώς σε πρόσφυγες και μετανάστες, που κυνηγούν καθετί διαφορετικό και που σε τελική ανάλυση απλώς χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτη βία σε οποιονδήποτε θεωρούν απειλή.

Θα θέλαμε λοιπόν με τη σειρά μας, να σας καλέσουμε σε μαζική στήριξη της πανεκπαιδευτικής πορείας που θα πραγματοποιηθεί στις 29/11, στις 12μ.μ. στα Προπύλαια, με κύριο μήνυμα «Όλοι οι μαθητές ενάντια στο φασισμό-εθνικισμό». Να μην επιτρέψουμε σε τέτοιες ιδέες και πρακτικές να πάρουν σάρκα και οστά μέσα στα σχολεία. Ας χτίσουμε σχολεία με θεμέλια τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τις αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους.

Να μην αφήσουμε να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.

Να μην επιτρέψουμε τα σχολεία μας να γίνουν αρένα στις ορέξεις των νεοναζί.

Τα σχολεία ανήκουν σε όλους μας.

Νέες – νέοι, των Συνεργών με την Ηλιούπολη

(Το σκίτσο είναι του Μιχάλη Κουντούρη) 

Προβλήθηκε 561 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.