Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ημερίδα από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε στην Αθήνα με θέμα τις Δασικές Πυρκαγιές

Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισα στην ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητας και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τοποθετήθηκα κατηγορηματικά για το θέμα.

Συμφώνησα με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσα την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσα την εμπειρία μου ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισα την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα χρόνιο αίτημα καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησα στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων , κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα.

Με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά. 

Προβλήθηκε 242 φορές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΙΟΥΝΗ , στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Τρίτη 9/6/2020: οι εκπαιδευτικοί προχωράμε σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (3ωρη της ΔΟΕ και 3ωρη του Συλλόγου μας «Μ.Παπαμαύρος»). Όλοι στο απεργιακό Συλλαλητήριο 13.00 Προπύλαια. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Στους δρόμους για μέτρα ουσιαστικής στήριξης - Στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος και πορεία στο υπ. Οικονομικών

Από το πρωί στους δρόμους βρίσκονται δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία, τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ και Επιτροπές Αγώνα συμμετέχοντας στη σημερινή μέρα αγωνιστικής δράσης, οργανώνοντας συντονισμένες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολουμένων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Ανακοίνωση για το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αντιπεριβαλλοντικοί, αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στον Υμηττό

Ο πόλεμος που άναψε μεταξύ δημάρχων στους Δήμους της Ν/Α Αθήνας, ανταγωνιζόμενοι για μια καλύτερη Θέση και Ρόλο στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, μας αποκάλυψε ...

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Η ανησυχία από την πρόγνωση βροχερού καιρού για την Τετάρτη 3/6/2020, αλλά και η επιθυμία πολλών δημοτών για συμμετοχή οδήγησε στην διοργάνωση της "Ποδηλατάδας" την Κυριακή 7/6/2020, που προβλέπεται ηλιόλουστη.

Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''Μια τρύπα στο νερό''. (δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου και οριστική απομάκρυνση του ΚΥΤ.)

Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων ως προς την διαχείριση των μεγάλων θεμάτων της πόλης μας όπως αυτό της δημιουργίας δημοτικού κοιμητηρίου και της οριστικής απομάκρυνσης του ΚΥΤ.