Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ημερίδα από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε στην Αθήνα με θέμα τις Δασικές Πυρκαγιές

Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισα στην ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητας και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τοποθετήθηκα κατηγορηματικά για το θέμα.

Συμφώνησα με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσα την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσα την εμπειρία μου ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισα την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα χρόνιο αίτημα καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησα στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων , κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα.

Με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά. 

Προβλήθηκε 575 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.