Βασίλης Βαλασόπουλος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Ημερίδα από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε στην Αθήνα με θέμα τις Δασικές Πυρκαγιές

Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισα στην ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην οποία συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις , Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ.

Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητας και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τοποθετήθηκα κατηγορηματικά για το θέμα.

Συμφώνησα με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσα την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσα την εμπειρία μου ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισα την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι ένα χρόνιο αίτημα καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησα στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων , κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα.

Με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά. 

Προβλήθηκε 188 φορές

Με λειτουργία στα Ουκρανικά άρχισε το σαρανταλείτουργο, στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Την θεία λειτουργία τέλεσε, με την άδεια και ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Βινίτσης και Μπάρσκι Συμεών, της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», Τάσο Ευσταθίου και «Πρώτα η Ηλιούπολη», Ηλία Πανταζόπουλο, είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης

Τόσο η συνάντηση με τον κ. Ευσταθίου όσο και η συνάντηση με τον κ. Πανταζόπουλο έγινε μέσα σε πολύ θετικό κλίμα, καθώς διαπιστώνεται από όλους η σημασία της παρουσίας πλέον ενός θεσμικού φορέα, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, που εκπροσωπεί τους ανθρώπους που επιχειρούν στην Ηλιούπολη.