2Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12/2018

Εντός των τειχών 10 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Ηλιούπολης

Ο ΣΠΑΥ και ο Δήμος Ηλιούπολης καλούν τους πολίτες στην 2η Εθελοντική Αναδάσωση της περιόδου 2018 -2019 που θα πραγματοποιηθεί στον Υμηττό την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018.

Σημείο συνάντησης το Πυροφυλάκιο Εθελοντών Ηλιούπολης (τέρμα οδού Σοφ. Βενιζέλου) στις 10:00 π.μ.

όπου θα γίνει και η απαραίτητη ενημέρωση και οι υποδείξεις για την πιο αποτελεσματική φύτευση. Θα φυτευτούν περίπου 1.000 φυτά.

Θα είναι η δεύτερη από τις 6 αναδασώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον χειμώνα 2018 – 2019.

Για μια ακόμη φοράθα φυτεύσουμε τον Υμηττό για να τον κάνουμε πιο πράσινο, πιο ανθεκτικό και πιο παραγωγικό για το οξυγόνο της πόλης μας.

Για να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στην φύση και ότι θα τηρήσουμε τη υπόσχεση που δώσαμε ότι ο Υμηττός μας θα μείνει όρθιος, πράσινος και δεν θα οικοπεδοποιηθεί ποτέ.

Όπως πάντα οι υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και του ΣΠΑΥ θα μοιράσουν δενδρύλια, νερό και εργαλεία για τη δενδροφύτευση, ενώ θα έχουν ανοιχτεί οι ειδικοί λάκκοι σύμφωνα με την επιστημονική μελέτη που έχει γίνει για τις περιοχές που κηρύχθηκαν αναδασωτέες.

Οι εθελοντές που θα προσέλθουν να βοηθήσουν, καλό θα είναι να φοράνε μποτάκια, μακριά ανθεκτικά παντελόνια, καπέλο και ελαφρύ σχετικά ρουχισμό με ένα σακίδιο πλάτης.

Η αναζωογόνηση του δάσους του Υμηττού είναι ένας διαρκής αγώνας για τους πολίτες της Ηλιούπολης. Είναι ο μεγάλος κήπος των σπιτιών μας και δεν πρέπει να τον αφήσουμε αβοήθητο.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης
7/12/2018 

Προβλήθηκε 830 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.