Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, Π.Σ.Σ. Δικηγόρων και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ καλεί τους συνταξιούχους να απαντήσουν με μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαληλήριο στο Σύνταγμα στη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις απ’ την 1.1.2019.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ολοκληρώνεται το αντιασφαλιστικό και αντισυνταξιουχικό έγκλημα, που έχουν αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις τονίζει η ΣΕΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑ έχει ως εξής:

«ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟ ΜΑΖΙΚΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΔΙΑΚΟΠΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατάθεσε στην Βουλή για τις συνάξεις, έρχεται να ολοκληρώσει το έγκλημα που έχουν αρχίσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.
Συγκεκριμένα:
· Διατηρεί, επεκτείνει και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, υιοθετεί και αφήνει άθικτες όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις συντάξεις τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα.
· Διατηρεί τον νόμο Κατρούγκαλου, τις θανατηφόρες περικοπές στο ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, Επικουρικές, τις τραγικές συνέπειες των περικοπών στους νέους συνταξιούχους, την προσωπική διαφορά. Όλες τις διατάξεις που σταθερά οδηγούν στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα απ΄ ότι έχει μείνει στην κοινωνική ασφάλιση.
· Παγώνει όλες τις συντάξεις τουλάχιστον για επόμενη τετραετία.
· Προσπαθεί, κάτω από τους μαζικούς αγώνες των συνταξιούχων και την μαζική καταδίκη των αντιασφαλιστικών αντεργατικών πολιτικών στον δρόμο του αγώνα και όχι με αιτήσεις και αγωγές, να ρίξει στάχτη στα μάτια μας με την κατάργηση του νόμου 4472/17 που ή ίδια η κυβέρνηση ψήφισε και προβλέπει νέες περικοπές ακολουθώντας την λογική της παροιμίας του «Χότζα», υπολογίζοντας στην λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί στην παραίτηση και τον συμβιβασμό και το μεγαλύτερο κακό.
Μπροστά στην νέα κοροϊδία απαντάμε με νέα πανελλαδική συγκέντρωση

· Στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη στην πλ. Συντάγματος στις 12:30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Δεν πρόκειται να υιοθετήσουμε και απορρίπτουμε την κοροϊδία τις ψευτιές και τα κόλπα τις κυβέρνησης. Δεν θα νομιμοποιήσουμε στην συνείδησή μας ότι μας έχουν μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί.
Δεν πληρώσαμε για να παίρνουμε επιδόματα, αλλά συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:
· Κατάργηση του νόμου 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
· Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
· Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας.
· Άμεση απόδοση των δώρων.
· Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
· Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.
· Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
· Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ».

Προβλήθηκε 798 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.