Αρχηγοί της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που λήστευαν και ασελγούσαν σε γυναίκες θύματα τους είναι οι δύο δραπέτες των φυλακών Κορυδαλλού.

Μάλιστα, αν και έχουν το ίδιο επώνυμο, δεν είναι αδέρφια και γνωρίστηκαν μέσα στις φυλακές όπου εξέτιαν την ποινή τους.

Πρόκειται για τον Elvis Pepa από το Ελβασάν της Αλβανίας 31 ετών που έμενε στον Κάβο της Κέρκυρας και φέρεται να διώκεται για σωρεία ληστειών και κλοπών ενώ μπήκε στις φυλακές στις 7 Ιουλίου του 2018.

Ο δεύτερος Leonard Pepa είναι γεννημένος το 1991 στην Αλβανία είναι κάτοικος Αθήνας και φέρεται να συμμετείχε σε συμμορία ληστών και διαρρηκτών και μπήκε στον Κορυδαλλό στις 30 Οκτωβρίου του 2017.

Ομαδική ασέλγεια

Η ομαδική ασέλγεια των ληστών με τα καλάσνικοφ τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου του 2010 σε 33χρονη μητέρα που κοιμόταν αμέριμνη στο διαμέρισμα της στη Γλυφάδα, αλλά και ο άγριος βιασμός μιας αναίσθητης από τα χτυπήματα γυναίκας στην Ηλιούπολη την ίδια περίοδο, έκανε όλη την Ελλάδα να «παγώσει».

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών έλεγαν πως οι «μπουκαδόροι» ήταν μια παρέα αδίστακτων, επικίνδυνων και ερασιτεχνών ληστών με μοναδικό εφόδιο το θράσος και τη βία.

Το αφεντικό της άγριας συμμορίας Αλεξάντερ Πέππα εργαζόταν ως ντελίβερι στο Νέο Κόσμο και τη Δάφνη και διέμενε σε διαμέρισμα στην οδό Αγκύλης στο Νέο Κόσμο.

Έναν χώρο που είχε μετατραπεί σε γιάφκα.

Το έσκασαν με αυτοσχέδιο σκοινί

Με αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών «το έσκασαν» δύο κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απόδραση έγινε αντιληπτή χθες το πρωί, ενώ οι δύο δραπέτες το έσκασαν το βράδυ της Τρίτης.

H Δ’ πτέρυγα βρίσκεται στο ισόγειο και οι δύο κρατούμενοι απέδρασαν από το κελί 17.

Οι Αλβανοί κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο, να σκαρφαλώσουν τον τοίχο με ένα αυτοσχέδιο σχοινί από ιμάντες τσαντών, στην άκρη του οποίου είχαν έναν γάντζο και να το σκάσουν.

Οι δραπέτες έφτιαξαν ένα σχοινί από ιμάντες τσαντών που στη μία άκρη του είχαν δέσει μία πέτρα.

Η πέτρα αυτή είχε «μαγκώσει» σε λάμπα που βρίσκεται εκτός των φυλακών, με αποτέλεσμα, οι δύο δραπέτες να αποδράσουν πιο εύκολα.

Οι αστυνομικοί, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσουν καθώς εκτιμούν ότι θα επανέλθουν στην ενεργό δράση, συνεχίζοντας τις κλοπές και τις ληστείες με θύματα και ανήμπορους ηλικιωμένους.

www.alphafreepress.gr

Προβλήθηκε 1117 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.