Του Δημήτρη Καμπουράκη (www.liberal.gr)

Και την ώρα που έπεφτε ο σταυρός στα νερά για να τα αγιάσει, το Άγιο Πνεύμα -εν είδει περιστεράς- φώτισε αστραπιαία τον Πάνο Καμμένο, μετατρέποντας τον σε Γέρο της Δημοκρατίας που είχε τους ανένδοτους για ψωμοτύρι. Άγνωσται εν τέλει αι βουλαί της τρισυποστάτου Αγίας μας Τριάδος. Κάνει ό,τι της κατέβει (Θέ μου σχώρα με), δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Φώτιση, ξεφώτιση, το θέμα ήταν να μην εκστομίσει ο Πάνος την σημαδιακή λέξη «ανένδοτος». Άπαξ και την twitαρε, μπήκε μπροστά ο μηχανισμός πυροδότησης και κανένας δεν είναι πλέον ικανός να αποσοβήσει την ανατίναξη του πολιτικού μας σκηνικού. Διότι ο Καμένος δεν παίζει με κάτι τέτοια. Μπροστά στον δικό του ανένδοτο, αυτός του 1961-63 του γέρο-Παπανδρέου θα μοιάζει με παιδική χαρά. Αναφέρομαι σε έκρηξη πυρηνικών διαστάσεων, διότι μόνο έτσι εξηγούνται και τα υπόλοιπα που twitαρε ο υπουργός μας μετά την αναγγελία του ανενδότου του, τα οποία στα μάτια κάθε άσχετου δεν βγάζουν νόημα.

Αυτά τα «είμαι-σε–πόλεμο-με-τα-συμφέροντα-ακόμη-και-"μαφιόζικα",-δεν-θα-πάω-ούτε-από- αδέσποτη-ούτε-θα-γονατίσω-να-με-εκτελέσουν-οι-συνοδοιπόροι-του-ολετήρα- Κοτζιά», μπορεί να μοιάζουν κουφά και ασυνάρτητα, δεν είναι όμως τίποτα άλλο από κωδικούς που χρησιμοποιούν οι επιτελάρχες για να πυροδοτήσουν πυρηνικά όπλα. Τα ‘χουμε άλλωστε δει αυτά σε Χολιγουντιανές ταινίες, στις οποίες συμμορίτες και τρομοκράτες κλέβουν διηπειρωτικούς πυραύλους και ετοιμάζονται να τους εξαπολύσουν εναντίον της αθώας ανθρωπότητας.

Ο ανένδοτος του Πάνου μπορεί να διαφέρει από τον παλιό ως προς την στόχευση, αλλά όχι ως προς τα μέσα. Τι 1961-63 εκπορευόταν από το Κέντρο και κομμάτια της Αριστεράς, κατά της μετεμφυλιακής Δεξιάς και των Ανακτόρων που είχαν μεθοδεύσει εκλογές "βίας και νοθείας".

Ο σημερινός ανένδοτος θα εκπορευτεί από μια ακροδεξιά παραφυάδα εναντίον της κυβέρνησης της Αριστεράς, στην οποία η Δεξιά παραφυάδα συμμετέχει ενεργά και με ενθουσιασμό. Εκτός αν στην πορεία (διότι οι ανένδοτοι αποκτούν αυτόνομη δυναμική) εξελιχθεί σε αγώνα κατά του Κοτζιά προσωπικά ή εναντίον του Κυριάκου στο άσχετο.

Θα το δούμε αυτό, είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε εκ των προτέρων εκτιμήσεις, καθώς οι ανένδοτοι είναι σαν την Ryanair: Για αλλού ξεκινάς κι αλλού σε προσγειώνουν. Και να φανταστείτε ότι οι Ιρλανδοί έχουν κανονικούς πιλότους, ενώ πιλότος αυτού του ανένδοτου είναι ο Καμένος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τα μέσα πάντως δεν θα διαφέρουν διόλου: Και ο ανένδοτος του 2019 θα επιβληθεί στους δρόμους από τις λαϊκές μάζες. Ορδές θα κατεβαίνουν οι φοιτητές κι οι οικοδόμοι στις πλατείες οπλισμένοι με καδρόνια και σε κόλαση θα μετατρέπονται τα σοκάκια του κέντρου με κάθε νεύμα του Πάνου.

Μιλιούνια θα είναι οι συγκεντρωμένοι σε κάθε του ομιλία και σαν τα σταφύλια θα κρέμεται ο κόσμος από τους στύλους της ΔΕΗ και τα μπαλκόνια για να τον δει την ώρα που θα εκφωνεί τους πύρινους λόγους του ή θα twitάρει.

Και θα αποτρέψει ο λαός κάθε απόπειρα αποστασίας της Κουντουρά, του Τέρενς και του Παπαχριστόπουλου, παρά την καταστολή και τα δακρυγόνα που θα εξαπολύσουν εναντίον του εξεγερμένου κοσμάκη …ποιοι άραγε;

Εδώ υπάρχει ένα κενό προς το παρόν, αλλά η ίδια η ζωή θα δώσει λύση για το ποιος θα είναι τελικά ο εχθρός του ανένδοτου. Και εν τέλει θα πέσουν υπό την λαϊκή πίεση οι φαύλοι από την εξουσία, παρά το γεγονός ότι αυτός που κάνει τον ανένδοτο είναι στην εξουσία.

Μοιάζει ελαφρώς αλλόκοτο και ψυχεδελικό, πλην έτσι είναι οι κοινωνικοί αγώνες: Πολυσύνθετοι, αντιφατικοί και δυσνόητοι σε οποίον δεν διαθέτει διάνοια σαν του Πάνου.

Το έγραψα και στην αρχή: Δεν έπρεπε να τον εξοργίσουν τον Καμένο. Τώρα είναι πια αργά. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… 

Προβλήθηκε 617 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.