Του Στάθη (www.topontiki.gr)

«Να φύγει ο Πάνος, να πάει πού;» – η φράση αυτή του Τσίπρα έδειξε εγκαίρως το στίγμα «θλιβερών γεγονότων που θα ελάμβαναν χώρα στη Μεσοποταμία». Ο Τσίπρας έχει φάει από καιρό το κόμμα του κ. Καμμένου και τώρα κάθεται και τον γλεντάει.

Επιπλέον και προσέτι ο Τσίπρας έχει στο τσεπάκι το απόκομμα του Σταύρου (Ποτάμι) με αποτέλεσμα το γλέντι να περιλαμβάνει Πάνον ψητό με το μήλο στο στόμα. (Και Σταύρο για επιδόρπιο).

Αυτή τη φορά η πρωτοβουλία για τον τριγμό των οδόντων ή τη ρήξη ή τη στημένη ρήξη δεν ήταν του Πάνου, αλλά του Αλέξη. Ο Πάνος απέμεινε απλώς να μη διαθέτει έρκος οδόντων (όπως πάντοτε), αλλά ούτε και κόμμα πλέον.

Μεταξύ κατεργαρέων ο Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος (ακόμα κι εν σχέσει με τον Πάνο) – όντινα τώρα αδειάζει δίνοντας τέλος σε μια λυκοφιλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: ο ένας λύκος τρώει τον άλλον.

Όμορφα πράγματα, με ηθικό πλεονέκτημα. Βεβαίως ο θλιμμένος Πανούλης δεν είναι το είδος του Γκοτζίλα που θα κλαίει πάνω σε ένα βελούδινο διαζύγιο, αλλά τυγχάνει ένας απασφαλισμένος βόρβορος, όπως με την περίπτωση Κοτζιά (κι άλλες δέκα τέτοιες) έχει αποδείξει.

Βάστα, Πάνο! Στο χωριό μου, όπου στο καφενείο συχνάζουν κάτι αγριάνθρωποι δωρικής καταγωγής, για περιπτώσεις όπως η κυρία Χρυσοβελώνη λένε το γνωστό «έκανε και η μύγα ποπό και κόπρισε τον κόσμο όλο» (μεταγραφή στην αττική διάλεκτο). Όσο για τους υπόλοιπους ΑΝΕΛΛ, κουράγιο, Πάνο μου, τους ψέκασαν οι Συριζαίοι και τους έκαναν UFO.

Διότι σε UFO πάσης φύσεως θα βασίζεται στο εξής η εκάστοτε (αναλόγως του εγκλήματος) πλειοψηφία του Τσίπρα στη Βουλή. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν το απαγορεύει το Σύνταγμα. Δεν λέει πουθενά το έρμο (θεός σχώρεστο!) ότι δεν μπορούν τίποτα διερχόμενα UFO (Ανδρομέδα - Άλφα Κενταύρου) να σταθμεύουν στη Βουλή των Ελλήνων για έναν καφέ και μια ψήφο.

Όπως και να ’χει όλα αυτά (τα νόμιμα και τα ηθικά) είναι ήσσονος σημασίας, αντιθέτως μείζονος σημασίας είναι η επίσκεψη Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύει το Μαξίμου (βάστα, Θανάση), ο Τσίπρας απαίτησε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο (όσον ακόμα αυτή η πολιτικός διαθέτει μια κάποια εξουσία στη χώρα της).

Το Μαξίμου έχει υπαγορεύσει ήδη την ατζέντα του στην κυρία Μέρκελ κι έτσι αναμένεται η Γερμανίδα obergruppenfuhrer να την πέσει και να πιέσει τον Κούλη, ώστε ο τελευταίος να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το Μακεδονικό. Εκείνο όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι η αποφασιστικότητα με την οποίαν αυτήν τη φορά θα θέσει ο Τσίπρας ενώπιον της καγκελαρίου το θέμα των πολεμικών Γερμανικών Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.

Προτρέχοντας της πραγματικότητας η στήλη σας παραθέτει τον διάλογο Τσίπρα - Μέρκελ ακριβώς όπως θα τον δημοσίευε η «Εφ.ΣΥΝ».

Καλώς την, τη βουλεύτρια!
Καγκελάριος είμαι, Αλέξη μου.
Κι ο Καμμένος αρχηγός των ΑΝΕΛΛ νόμιζε ότι ήταν. Τι χαμπάρια;
Ουδείς αναμάρτητος, Αλέξη μου.
Έφερες τα λεφτά;
Του επόμενου δανείου;
Τα λεφτά της Κατοχής, κυρά μου!
Με όλον τον σεβασμό, Αλέξη μου! Για να σας κατέχουμε, πληρωνόμεθα, δεν πληρώνουμε.
Δεν μου τα λες καλά! Θέλεις να ξαναγίνω αριστερός και να σας τα πάρω χοντρά;
Προς θεού, όχι, Αλέξη μου!
Ωραία! Πάμε τώρα να καταθέσεις στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, για να μη σε πάω στην Καισαριανή να καταθέσεις στεφάνι και στους Αντάρτες.
Ό,τι πεις, σύντροφε. Κι εγώ στα νιάτα μου αριστερή ήμουν.
…………………………………………………………………………

Μη σφίγγεται η καρδιά σας, μη σας πιάνει σιχασιά. «Τοιούτους έχωμεν αρχιερείς»: κωλοτούμπες και γκοτζίλες, «τόσοι είναι»: σπιθαμιαίοι και ραδιούργοι, ριψάσπιδες που «παραδέχτηκαν την ήττα τους» και τρώνε απ’ αυτήν αποφάγια και αίματα.

Όσον για τους Επικυρίαρχους αυτών των δουλικών, κανίβαλοι! Όπως ο Βέλγος βασιλιάς που μόλις πριν από 100 χρόνια έκοβε τα χέρια όσων ιθαγενών (του Κονγκό) δεν έπιαναν τη νόρμα τους στο μάζεμα του καουτσούκ, έτσι και σήμερα οι φυρερίσκοι της Δύσης.

Έλα, κυρά Μέρκελ μου και συ μίστερ Τραμπ, φάτε λίγη ακόμα Ελλάδα, λίγη ακόμα Κροατία ή Σερβία, φάτε Κουρδιστάν, Συρία και Ιράκ, φάτε συντάξεις, μισθούς, πόρους, ανθρώπους, φάτε και τη μάνα σας, ιδιωτικοποιήστε τα παιδιά σας, σκάστε απ’ το φαΐ, κι εσείς, τα δουλικά τους, σκάστε να μιλάτε και να λέτε ψέματα, αηδίες, στυγερές παπαριές και πεισιθάνατες παπάρες. Μπουκωθείτε με τ’ αποφάγια και σκάστε πάνω στη σύνταξη της χήρας και της «πατρίδας τον χαμό»…

email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 169 φορές

Ο 12λογος κατά του ψεύτη (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Παρακολουθώ καθημερινά τις εκπομπές στην Τι Βι όπου αντιμάχονται υποψήφιοι βουλευτές. Και μού ‘ρχεται να ορμήσω μέσα από την οθόνη, να κάτσω στη θέση απέναντι από τον συριζέο και να του βγάλω ξινά τα ψέματα που αραδιάζει ανενόχλητος

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα. (της Θεοπίστης Πάντου)

Δεν είναι ούτε μία (Γιουγκοσλαβία 1991-1999), ούτε δύο (Αφγανιστάν 2001) ούτε τρεις (Ιράκ 2003), ούτε τέσσερις (Λιβύη, Συρία 2011) φορές στο πρόσφατο παρελθόν που, πριν από μία μεγάλη ή μικρή πολεμική σύρραξη, τα ΜΜΕ ευθυγραμμίσθηκαν με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και προλείαναν το έδαφος, καταδικάζοντας τον «Κακό»,

Υποχωρήσεις στο Αιγαίο α λα Σκόπια, με πίεση ΗΠΑ! (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις εκλογές, οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου, ευνοώντας καταφανώς την Τουρκία, με όχημα την πάντα πρόθυμη yes men ελληνική κυβέρνηση, πριν αλλάξει και πριν έρθει άλλη που θα ακολουθεί την μέχρι προ 5 ετών σταθερά ανυποχώρητη στάση στα εθνικά θέματα.