Πλέον το bullying δεν είναι κάτι καινούργιο για κανέναν από εμάς! Συνήθως ξεκινάει από τα παιδικά μας χρόνια και κυρίως στο σχολείο!

Υπάρχουν παιδιά που στρέφονται εναντίον συμμαθητών τους χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος! Ακόμη θυμάμαι τα δικά μου σχολικά χρόνια και τα πειράγματα που μου έκαναν συμμαθητές μου για τα γυαλιά που φορούσα ή που φώναζαν ελευθερία ή θάνατος στο άκουσμα του ονόματος μου.

Στις μέρες μας όμως το bullying έχει πάρει άλλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να κλείνονται στον εαυτό τους και πολλές φορές να αυτό-τραυματίζονται ή ακόμη χειρότερα να οδηγούνται στο θάνατο!

Ελευθερία Καραμπίνη

Το bullying μπορεί γίνει δυστυχώς σε οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο! Συνήθως έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα πχ. εάν ένα παιδί είναι λίγο πιο παχουλό ή δεν υποστηρίζει την ίδια ομάδα ποδοσφαίρου ή επειδή κάνει περισσότερο παρέα με κοριτσάκια εάν είναι αγόρακι( και το αντίστροφο)!

Θα πρέπει οι γονείς να εμπνέουμε εμπιστοσύνη στο παιδί για να μπορεί ελεύθερα να μας μιλήσει και να μας πει το πρόβλημα του, έτσι ώστε και εμείς να μπορούμε να του δώσουμε λύση! Πολλά παιδιά φοβούνται να μιλήσουν στους γονείς,στη δασκάλα ή ακόμη και στους φιλους τους, έχοντας ως αποτέλεσμα να απομονώνονται χωρίς φυσικά να λύνεται το πρόβλημα!

Το bullying όμως δεν σταματάει στη παιδική ηλικία! Πλέον μέσω των Social Media οι έφηβοι μπορούν να γίνουν πολλοί σκληροί!

Ένα λάθος ρούχο, μια φωτογραφία, οτιδήποτε πλέον, μπορεί να σε στιγματίσει για ολοκληρη ζωή! Έχουμε ακουσει, ουκ ολίγες φορές, για κορίτσια που μια φωτό τους δημοσιεύτηκε χωρίς τη θέληση τους στο διαδύκτιο και έγιναν ο περίγελος του σχολείου τους ή ακόμη και εφήβους που τσακώθηκαν και κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο!

Η βία δεν είναι ποτέ η λύση σε καμία περίπτωση! Επιπλέον εγώ όπως και κανένας από εμάς που έχουμε παιδιά, γέννησα το παιδί μου και το μεγάλωσα για να πάει στο σχολείο και να μορφωθεί και οχι για να του κάνουν bullying να μου το χτυπήσουν ή ακόμη χειρότερα να το σκοτώσουν (περίπτωση Γιακουμάκη).

Αλλά και πάλι το bulling δεν σταματάει ούτε στην εφηβεία! Υπάρχουν διάφορες μορφές λεκτικής κακοποίησης που μπορεί να σε ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή σου!

Στο πανεπιστήμιο πολλοί μπορεί να μη δεχτούν τη διαφορετικότητα σου και να σε περιθωριοποιήσουν ή αργότερα στην επαγγελματική σου ζωή ο τρόπος που σου φέρονται οι ανώτεροι σου να μην είναι ο πρέπον! Το bullying δυστυχώς μπορεί να υπάρχει παντού σε οποίαδηποτε ηλικία και σε οποιοδήποτε τομέα στη ζωή μας!

Ο καθένας από εμάς αξίζει το σεβασμό από το άλλον σε οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του και δεν πρέπει να δεχόμαστε κανενός είδους βία ούτε από γονείς,καθηγητές, δασκάλους, συντρόφους, εργοδότες, φίλους, συμμαθητές ή οποιονδήποτε άλλον οποιος και αν είναι αυτός!

Ζούμε σε μια χώρα δημοκρατική με ελευθερία στο λόγο!

Κανένας δεν έχει δικαίωμα επάνω μας πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό!

Αυτό πρέπει να περάσουμε και στα παιδιά μας και σε όλους γυρω μας!

Δεν είμαστε δούλοι κανενός αλλά αφεντικά του εαυτού μας και πρέπει να διεκδικούμε ότι να μας αξίζει !

Ελευθερία Καραμπίνη
Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας στη New Media Studies by Stamatis Malelis

 

Προβλήθηκε 153 φορές

Ο 12λογος κατά του ψεύτη (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Παρακολουθώ καθημερινά τις εκπομπές στην Τι Βι όπου αντιμάχονται υποψήφιοι βουλευτές. Και μού ‘ρχεται να ορμήσω μέσα από την οθόνη, να κάτσω στη θέση απέναντι από τον συριζέο και να του βγάλω ξινά τα ψέματα που αραδιάζει ανενόχλητος

Η μισή αλήθεια είναι ένα ολόκληρο ψέμα. (της Θεοπίστης Πάντου)

Δεν είναι ούτε μία (Γιουγκοσλαβία 1991-1999), ούτε δύο (Αφγανιστάν 2001) ούτε τρεις (Ιράκ 2003), ούτε τέσσερις (Λιβύη, Συρία 2011) φορές στο πρόσφατο παρελθόν που, πριν από μία μεγάλη ή μικρή πολεμική σύρραξη, τα ΜΜΕ ευθυγραμμίσθηκαν με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και προλείαναν το έδαφος, καταδικάζοντας τον «Κακό»,

Υποχωρήσεις στο Αιγαίο α λα Σκόπια, με πίεση ΗΠΑ! (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις εκλογές, οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου, ευνοώντας καταφανώς την Τουρκία, με όχημα την πάντα πρόθυμη yes men ελληνική κυβέρνηση, πριν αλλάξει και πριν έρθει άλλη που θα ακολουθεί την μέχρι προ 5 ετών σταθερά ανυποχώρητη στάση στα εθνικά θέματα.