Του Στάθη (www.topontiki.gr)

Ήταν η παρέλαση των κλισέ. Με επικεφαλής το αναθεματισμένο εκείνο: «η Ελλάδα ήταν μέρος του προβλήματος κι έγινε μέρος της λύσης».

Περίσσεψαν επίσης τα στερεότυπα ότι «δεν ωφελείται μόνον η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη», «δεν ωφελείται μόνον η Ευρώπη αλλά και τα Σκόπια», γενικώς όλοι ωφελούμε ο ένας τον άλλον ακαταπαύστως – μόνον ο Μήτσος έχει χάσει τη δουλειά του και το 25% του ΑΕΠ της χώρας του, μόνον τα παιδιά του Μήτσου θα είναι χρεωμένα έως τας ειδούς του Μαρτίου του 2115 και η χώρα τους υποθηκευμένη έως το Ε’ Ράιχ.

Σε αυτήν την παρέλαση των κλισέ (στα οποία απέδωσαν τιμές ακόμα και τα αγήματα) προεξάρχων φανφάρας ποιος άλλος; ο Τσίπρας. Όστις εν τη ρύμη του λόγου του δήλωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί και «τους Έλληνες και τους Γερμανούς».

Βεβαίως, το τοιούτον τι το είπε με την «καλή έννοια», τη φιλοευρωπαϊκή. Διότι όπως είπαμε στην Ευρώπη ωφελούμε ο ένας τον άλλον κι όλοι μαζί τη Γερμανία. Ε, είναι δυνατόν ύστερα απ’ αυτό να μην εκπροσωπεί και μιαν ολίγην από Γερμανούς ο Τσίπρας;

Όστις, σε ένα αποκορύφωμα της κρίσης μεγαλείου που διέρχεται λόγω Τζανακόπουλου, διατράνωσε ότι ως Πρωθυπουργός εκπροσωπεί «όλους τους Έλληνες» υπερβαίνοντας ακόμα κι εκείνον τον μακαρίτη Λάσκαρη που ως υπουργός Εργασίας της Δεξιάς κάποτε «κατήργησε» την πάλη των τάξεων! Έτσι και

ο Τσίπρας! Εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, και εκείνον που του εκπλειστηριάζουν το σπίτι και εκείνους που του το αρπάζουν.

Η στήλη σήμερα θα είναι σύντομη διότι τα κυκλοφοριακά μέτρα που έλαβε το Προτεκτοράτο για να κυκλοφορήσει στην πόλη η Καγκελάριος και η κουστωδία της θύμιζαν μπλόκα της Κατοχής – άπαγε η κακία μου, ακόμα και η αφεντιά μου δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιους συνειρμούς – άλλωστε στους δρόμους των Αθηνών δεν κυκλοφορούσαν χθες πάντσερ και κιουμπελβάγκεν αλλά μερσεντές και άουντι.

Πάντως, και κλείνω με αυτό, ο ¶γνωστος Στρατιώτης επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, όταν η κλέφτρα των Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων του κατέθετε στεφάνι, κατ’ αντιστοιχίαν με τον στέφανο εξ ακάνθων που κατέθεταν οι ναζιστές στην πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ευγενής ο ¶γνωστος Στρατιώτης, ούτε βόγκηξε, ούτε έβρισε, ούτε καταράσθηκε κι ας τον έπνιγε η οσμή από το αρχαίο θειάφι των θηρίων.
………………

«Επέσατε θύματα, αδέρφια μου εσείς, σε άνιση πάλη κι αγώνα» που θα λάμπει στους αιώνες κάθε φορά που θα αστράφτουν οι ψυχές των ανθρώπων. Και όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μας εκπροσωπεί όλους ο Τσίπρας – άλλο φέρ’ ειπείν η «Εφ.Συν.» που διαπιστώνει με δουλοφροσύνη: «Εμπιστοσύνη στον Αλέξη (σ.σ.: η Μέρκελ), μομφή στον Κυριάκο» κι άλλο η τραγωδία που ζει το 80% του λαού στη μια ή την άλλη της εκδοχή.

Τα υπόλοιπα ες αύριον…

email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 47 φορές

Σαράντος Καργάκος (του Στάθη)

Ο Σαράντος Καργάκος. ΚατΆ αρχάς ένας γλυκός άνθρωπος. Που νοιαζόταν για τους μαθητές του, τους ανθρώπους, την πατρίδα μας. Πολυμαθέστατος και πολυγραφότατος, με τον αέρα της Μάνης στην καρδιά και τους ορίζοντες του κόσμου στο βλέμμα

Η Ασφάλεια της χούντας στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά απέδειξαν χτες έμπρακτα ότι βρίσκονται σε πανικό για το θέμα των Πρεσπών και ότι δε διστάζουν να εφαρμόσουν ακόμα και χουντικά μέτρα για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή. Η σωρεία συλλήψεων πολιτών… προληπτικά πριν την ομιλία του κ.

Ο Αστραπόγιαννος μπροστά στην πορτοκαλιά του Μαξίμου (του Δημήτρη Καμπουράκη)

Μπροστά στο φορτωμένο πορτοκάλια δεντράκι του Μαξίμου, ο Αλέξης αναφέρθηκε τρεις φορές (μήπως και μας διέφυγε) στην «γενναιότητα» του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, ενώ το Σύνταγμα του επέτρεπε να κυβερνά και δίχως να το κάνει.