Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά απέδειξαν χτες έμπρακτα ότι βρίσκονται σε πανικό για το θέμα των Πρεσπών και ότι δε διστάζουν να εφαρμόσουν ακόμα και χουντικά μέτρα για να φιμώσουν κάθε αντίθετη φωνή.

Η σωρεία συλλήψεων πολιτών… προληπτικά πριν την ομιλία του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο μουσικής και η κράτησή τους χωρίς κατηγορία και χωρίς επαφή με τους δικηγόρους τους θυμίζει μέρες συνταγματαρχών.

Και εδώ μπαίνουν συγκεκριμένα ερωτηματικά, στα οποία πρέπει να απαντήσουν και να πάρουν θέση η κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα.

Επειδή οι προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα να συνέρχονται και να συναθροίζονται οι πολίτες, καθώς και το θεμελιώδες δικαίωμα να διαδηλώνουν τις απόψεις τους χωρίς ακρότητες.

Όλα αυτά δηλαδή που παραβίασε βάναυσα χτες η κυβέρνηση για να μη χαλάσει το λούστρο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη φιέστα του Μεγάρου Μουσικής, δήθεν για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, αλλά στην πραγματικότητα για να προπαγανδίσει με όλους τους πρόθυμους υποστηρικτές της τη συμφωνία των Πρεσπών.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής και τα ερωτηματικά είναι αμείλικτα.

Χτες στο Μέγαρο μουσικής, που λοιδορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να έρθει στην εξουσία και να το κάνει έδρα των λουστραρισμένων εκδηλώσεων του αρχοντοχωριατισμού του, γινόταν ημερίδα για τη σύγκλιση της κεντροαριστεράς για να επιδειχτούν στο λαό οι πρώην πασόκοι πολιτευτές Ραγκούσης, Μπίστης, Δανέλης ως η ανανέωση του χώρου (!), μαζί με τον Φώτη Κουβέλη και τους υπέρμαχους κάθε τινός ανθελληνικού καθηγητές Ρεπούση και Λιάκο.

Στην εκδήλωση, που χαιρέτησε το βράδυ ο πρωθυπουργός, το κυρίαρχο θέμα δεν ήταν η κεντροαριστερά, αλλά η συμφωνία των Πρεσπών! Όπως άλλωστε και στην ομιλία του κ Τσίπρα.

Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού θα γινόταν στις 8 το βράδυ, και στις 5 το απόγευμα ασφαλίτες έπιασαν χωρίς κατηγορία και χωρίς να υπάρχει καν εκδήλωση, 6 επιλεγμένους από δεκάδες άλλους πολίτες απέναντι από το Μέγαρο, σε ταχυφαγείο, οι οποίοι εντελώς συμπτωματικά ήταν μέλη της Επιτροπής για διενέργεια Δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών!

Και οι οποίοι, χωρίς πανό, και χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση είχαν προγραμματίσει να αναρτήσουν πανό απέναντι από το Μέγαρο, ζητώντας Δημοψήφισμα, μόλις θα έφτανε ο πρωθυπουργός!

Οι 6 στην κυριολεξία σύρθηκαν χωρίς αιτιολογία στη ΓΑΔΑ, όπου τους αφαιρέθηκαν τα κινητά και δεν τους επιτρεπόταν επί ώρες η επικοινωνία με τους δικηγόρους! Άρχισαν να ελευθερώνονται σταδιακά αφού τελείωσε η ομιλία του κ. Τσίπρα στο Μέγαρο. Τέτοιες ολοκληρωτικές μέθοδοι δεν εφαρμόζονταν ούτε επί χούντας.

Και τα ερωτήματα είναι σοβαρά:

1. Από πότε συλλαμβάνονται πολίτες στο δρόμο, χωρίς να έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις; Από μια κυβέρνηση μάλιστα, που αρνείται να συλλάβει παράνομα κυκλώματα λαθρεμπόρων, πρεζεμπόρων, μπαχαλάκηδων και κυκλωμάτων της νύχτας; Από πότε έχει καταργηθεί η ελευθερία κινήσεων των πολιτών;

2. Από πότε συλλαμβάνονται πολίτες με την υποψία ότι πρόκειται να συνέλθουν σε διαμαρτυρία; Από μια κυβέρνηση που ανέχεται όλες τις άλλες διαμαρτυρίες, που δεν μπορεί ή δεν θέλει να σταματήσει; Από πότε είναι αδίκημα το δικαίωμα του συνέρχεστε των πολιτών;

3. Από πότε η αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες, κρύβοντάς τους τα αίτια της σύλληψής τους και αφαιρώντας τους προσωπικά τους αντικείμενα και τα κινητά, που έχουν προσωπικά δεδομένα, χωρίς να είναι κατηγορούμενοι για τίποτε;

4. Από πότε κυβέρνηση και η αστυνομία έχει δικαίωμα να απαγορεύουν την επικοινωνία του κρατούμενου με τον δικηγόρο του;

5. Και από πού έχει στοχοποιήσει τους συγκεκριμένους που έπιασε η αστυνομία, ως «ύποπτους να αναρτήσουν πανό για δημοψήφισμα για τις Πρέσπες», από τη στιγμή που οι συλληφθέντες ούτε πανώ είχαν μαζί τους ούτε ανακοίνωση είχαν εκδώσει για την κίνησή τους; Παρακολουθεί τηλέφωνα και δημοκρατικούς πολίτες η κυβέρνηση της ελληνικής δημοκρατίας;

6. Εν τέλει, από πότε το δικαίωμα του συνέρχεστε, του συναθροίζεστε, του να εκφράζεις τη γνώμη σου χωρίς βία και το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι χωρίς να παραβαίνεις τους νόμους είναι υποκείμενα επίθεσης και κατηγορίας από την κυβέρνηση και τα διωκτικά όργανά της.

7. Υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε Δημοκρατία ή έχουμε αστυνομοκρατία δικτατορίας;

Η χτεσινή ακραία επίθεση του υπουργείου Γεροβασίλη στα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση φοβάται πολύ το λαό στο θέμα των Πρεσπών.

Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι σε πανικό. Εκτός ελέγχου. Που αποδεικνύει πόσο ισχυρός είναι ό λαός και η διαφωνία του με την προδοτική συμφωνία.

Και υπό αυτές τις συνθήκες, ποια κεντροαριστερά εγκαινιάζεται μέσα στο Μέγαρο μουσικής όταν έξω από αυτό παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, που είναι κατοχυρωμένα ήδη από τη γαλλική επανάσταση;

Και ποιοι δήθεν κεντροαριστεροί είναι αυτοί μέσα στα Μέγαρα, που είναι αραχτοί και γελαστοί στις καρεκλίτσες τους, την ώρα που η αστυνομία της αριστερής κυβέρνησης της καρδιάς τους τσουβαλιάζει πολίτες χωρίς κατηγορία και χωρίς αδίκημα;

Το έχουμε ξαναπεί. Η κυβέρνηση αυτή φασίζει. Και κακοποιεί τη δημοκρατία, καταπατώντας θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, άλλοτε επειδή δεν εφαρμόζει τους νόμους που προστατεύουν τους πολίτες και άλλοτε επειδή εφαρμόζει κατά των πολιτών νοοτροπίες που ανάγονται στις πιο σκοτεινές μέρες της ελληνικής ιστορίας.

Αλλά, και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, με εξαίρεση στελέχη του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ηχηρή σιωπή στο αντιδημοκρατικό χτεσινό ασφαλίτικο κρούσμα. Ίσως γιατί όσοι πιάστηκαν δεν ήταν «δικοί τους».

Κι αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Γιατί όταν καταπατάται η Δημοκρατία, δεν είναι η δική μας ή των άλλων. Είναι όλων ή κανενός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιφρονεί και καταπατά τη Δημοκρατία των άλλων. Είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία όλων.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης (www.liberal.gr) 

Προβλήθηκε 676 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.