Αλεξάνδρα Κλειδαρά
www.dikaiologitika.gr

Την αναθεώρηση/αντικατάσταση του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας της αρ. Φ.80000/45219/1864 (Φ.Ε.Κ. Β’4591/2017, ΑΔΑ: ΩΦΛ9465Θ1Ω-ΛΑΛ) περιλαμβάνει το νέο ΦΕΚ 5987/31.12.2018.

Ειδικότερα καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών.

Αιτήσεις πιστοποίησης αναπηρίας που υποβάλλονται ή εκκρεμούν για εξέταση από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή των οποίων η έναρξη της υγειονομικής κρίσης αφορά χρονικό διάστημα μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, θα κρίνονται σύμφωνα με τον Ε.Π.Π.Π.Α. της παρούσας απόφασης.

Κάθε άλλη περίπτωση εκκρεμούς αίτησης κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας απόφασης που αφορά εξέταση είτε από πρωτοβάθμια είτε από δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή (συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων διευκρινιστικής ή συμπληρωματικής υγειονομικής κρίσης επί ήδη εκδοθείσας γνωμάτευσης σε ισχύ) της οποίας η έναρξη υγειονομικής κρίσης ανάγεται σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, κρίνεται σύμφωνα με τον Ε.Π.Π.Π.Α. της κοινής υπουργικής απόφασης που ίσχυε κατά το χρόνο έναρξης της υγειονομικής κρίσης.

Δείτε το ΦΕΚ εδω 

Προβλήθηκε 567 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας