www.newpost.gr

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι δάσκαλοι.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας κήρυξε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ την ίδια μέρα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίεδυσης θα προχωρήσει σε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 - 14:00, με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση.

Οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν στη Βουλή την Πέμπτη 17/1/2019 και ώρα 11.00 π.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως καταγγέλλουν «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Σε κοινή ανακοίνωση των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, σημειώνεται ότι σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας ψήφισης του νομοσχεδίου η κινητοποίηση θα μεταφερθεί αναλόγως. 

Προβλήθηκε 439 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.