Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού

Στα πέριξ 15 Ιανουαρίου 2019

Η πρώτη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης της επένδυσης του Ελληνικού, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στη Λεωφ. Κύπρου 97 στην Αργυρούπολη (αίθουσα δημοτικού συμβουλίου) στις 12:00 το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

1. Η διαχείριση και διαρκής λειτουργία όλων των κοινοχρήστων χώρων, υποδομών, έργων και εξοπλισμού εντός του Ακινήτου, βάσει ποιοτικών προδιαγραφών, εξαιρουμένης της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου.

2. H είσπραξη και διαχείριση οποιωνδήποτε ανταποδοτικών τελών.

3. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προς εκπλήρωση του σκοπού του, ο φορέας δύναται να προβαίνει:

α) στη σύναψη συμβάσεων προμηθειών του πάσης φύσεως εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του.

β) στη σύναψη συμβάσεων εκτέλεσης έργων και λήψης υπηρεσιών.

γ) στην ανάθεση εκπόνησης μελετών.

δ) στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και μνημονίων συνεργασίας.

ε) στη συνεργασία με τους ΟΤΑ, με σκοπό την εναρμόνιση προδιαγραφών έργων και προμηθειών, για τη σύγκλιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος του Ακινήτου και των ΟΤΑ.

4. Την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας με τους ΟΤΑ του Ακινήτου για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και ενεργειακών θεμάτων, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αστική αναβάθμιση. 

Προβλήθηκε 805 φορές

Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης μετά από 50 χρόνια

Στην κατεδάφιση 21 αυθαίρετων κτισμάτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης προχώρησε την Τρίτη 21 Απριλίου η Πολεοδομία (Υπηρεσία Δόμησης) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.