Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΟΦ για συγκεκριμένο φάρμακο, διαφημιζόμενο στο Ίντερνετ, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων ακοής.

Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) ανακοινώνει ότι το προϊόν “Sensi & Sencure Natural Care Ear Oil”, φιαλίδιο χρώματος καφέ σκούρου, χωρητικότητας 30 ml το οποίο διαφημίζεται διαδικτυακά, δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα την υπηρεσία.

Τέλος, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά και χρήση φαρμακευτικών προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

πηγή: ΕΟΦ (www.newsit.gr)

Προβλήθηκε 512 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας