Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Δήμαρχε είστε με τα καλά Σας; Ποιο Γκέμπελ δεν γίνεται.

Το βράδυ της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2018, κάματε με ανάρτηση Σας σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, δήλωση εξ αφορμής μίας εκ των τηλεοπτικών συνεντεύξεων μου, που δόθηκαν κατά το παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της κλοπής του ονόματος της Μακεδονίας μας, από κράτος που δεν του ανήκει.

Πάμε λίγο στο κείμενο Σας το οποίο προκάλεσε μόνο γέλωτα στους σοβαρούς συμπολίτες Σας, από τα δηλούμενα Σας.

«Αγαπητοί Συμπολίτες,

επειδή δέχτηκα πλήθος μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων για τις υβριστικές δηλώσεις στο πρόσωπό μου απο τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ στο Ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό, θέλω να δηλώσω τα παρακάτω:»

Σας το ξαναείπα και επιμένετε στο λάθος Σας, το Μακεδονικό έχει λυθεί με αίμα και απώλεια εδαφών στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Το πρόβλημα μας είναι το Σκοπιανό και το πώς θα λέγονται οι 7 διαφορετικών φυλών κάτοικοι του και το δημιουργημένο από τους Ιωσήφ Στάλιν και Ιωσήφ Τίτο κρατικό μόρφωμα; Παρακαλώ να κάνετε δηλώσεις και για τα όσα είπα στο CNN και στο γαλλικό κανάλι.

Φαντάζομαι ότι το «πλήθος μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων», ήταν από μερικούς καναπεδάκιδες που έβλεπαν τηλεόραση, γιατί το πραγματικό πλήθος ήταν στο Σύνταγμα και κανένας μας δεν ήξερε ότι ένα κανάλι σε ζωντανή σύνδεση στάθηκε εμπρός μου και ζήτησε δηλώσεις, έως ότου τηλεφώνησε ένας κλινήρης φίλος από την Ηλιούπολη και μας ενημέρωσε.

Τώρα ποια ήταν η υβριστική δήλωση, η αλήθεια; Ο Πρωθυπουργός, σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παραδέχθηκε ότι οι Έλληνες τον αποκαλούν προδότη. Εσείς δεν μπορείτε να το παραδεχθείτε ότι υιοθετώντας, μάλιστα και με απαίτηση ονοματικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα που Σας έφεραν, με εισήγηση των συμπλεγματικών με την εκκλησία κομματικών στελεχών του Σύ.ριζ.α, στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίνατε εκτός από προδότης, φασίστας σαν και αυτούς, φιμώνοντας τον ελεύθερο λόγο, αλλά και επεμβήκατε στην Εκκλησία όπως οι κουμουνιστές δάσκαλοι Σας;

«Ο θεσμικός μου ρόλος, η παιδεία μου και ο σεβασμός μου στην Ορθοδοξία δεν μου επιτρέπουν τη δημόσια αντιπαράθεση με έναν ιερωμένο.»

Ο Θεσμικός Σας ρόλος δεν Σας επιτρέπει να λειτουργείτε ως δικτάτορας, και να φιμώνεται την φωνή της εκκλησίας με ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παιδεία Σας, λαμπρά στη Σοβιετική Ένωση, δεν έχουμε πληροφορίες για το που τις γνώσεις Σας ασκήσατε εργαζόμενος, αν κάνω λάθος προκαταβολικά ζητώ συγνώμη, αφού νομίζω απασχοληθήκατε πάντα σε κομματικές θέσεις;

Ο Σεβασμός Σας στην ορθοδοξία δηλώθηκε σε πρόσφατη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ομολογήσατε ότι αρνηθήκατε το βάπτισμα Σας και είστε αστεφάνωτος με την γυναίκα Σας.

Ακόμα, ο σεβασμός Σας δηλώθηκε με την παραβίαση κάθε κανονισμού και νόμου στο θέμα της εικονογράφησης του κοιμητηριακού ναού με την δημιουργία ανοσιουργημάτων, αλλά και με την διανομή χρημάτων ανισομερώς στα συσσίτια των ναών, μάλιστα δίνοντας την μερίδα του λέοντος σε ναό που δεν έχει συσσίτιο, όπως και με την απόλυτη απαξίωση της απόδοσης της κάρας που βρέθηκε στην οδό Παπανδρέου, 20 μέρες μετά την «βόλτα» την οποία εξαναγκάσθηκαν να κάνουν στους δρόμους σωροί και οστά, όταν γκρεμίστηκε η μάνδρα του κοιμητηρίου.

Το ότι δεν Σας επιτρέπουν όλα τα παραπάνω, την δημόσια αντιπαράθεση με έναν ιερωμένο, το έχετε αποδείξει από όταν αποκλείσατε την δυνατότητα σχολιασμού από την ελαχιστότητα μου στις αναρτήσεις Σας σε κοινωνικά δίκτυα. Τι έχετε να φοβηθείτε από ένα φτωχό παπά, μάλιστα όταν έχετε μέχρι σήμερα αποδείξει ότι με επιτυχία ασκείτε καισαροπαπισμό.

«Ο ρόλος του Δημάρχου είναι να ενώνει τους πολίτες και όχι να τους διχάζει.»

Μήπως θέλετε να Σας παραθέσουμε σωρεία από αναφορές Σας στο Δημοτικό Συμβούλιου που κάνετε ακριβώς το αντίθετο; Μένω στο ψήφισμα της 19ης Ιουλίου 2018.

«Άλλωστε δεν είναι δική μου ευθύνη να ελέγχω και να κρίνω τις δηλώσεις ενός ιερωμένου.»

Μήπως θυμάστε τι λέει το ψήφισμα για το οποίο ζητήσατε ονοματική ψηφοφορία και πόσες φορές στείλατε γράμματα στην Αρχιεπισκοπή, μάλιστα λέγοντας για εσωτερική κατανάλωση, αφού λειτουργείτε με την αρχή «και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα», ότι ζητήσατε να με απομακρύνουν από την Ηλιούπολη;

«ΥΓ. Για όσους συμπολίτες μου ενδιαφέρονται για τις θεσεις μου για το Μακεδονικό, τους παραπέμπω στη δημόσια τοποθέτηση μου από 2/2/2018:»

Αυτή η μανία των γραφέων Σας με τα υστερόγραφα με ξεπερνά.

Δεν διόρθωσα και τους δύο τόνους που λείπουν από το κείμενο που Σας έφεραν να δημοσιεύσετε. Αλήθεια η δική Σας θέση για το όπως το λέτε «Μακεδονικό» ποιά είναι ακριβώς; γιατί παρά την πρεσβυωπία μου, στο παράθεμα γραπτά άλλων διάβασα.

Και επειδή εκλογές έρχονται και θα είμαστε απέναντι, Σας λέω ότι έως σήμερα Εσείς αγωνίζεστε για τις ψήφους και ότι Σας προσφέρει η εξουσία, ενώ εγώ για ιδανικά με κανένα προσωπικό όφελος.

Παραφράζοντας λοιπόν τον μεγάλο κωμικό μας Γιώργο Σουρή Δήμαρχε, θα Σας πω το «Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά και οι κοπριές λιβάνι, οι ψεύτες γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Καλή μετάνοια Δήμαρχε!  

Προβλήθηκε 1721 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.