Συμμορία είχε ρημάξει καταστήματα – Στα 130.000 ευρώ η λεία τους

Στα πέριξ 27 Ιανουαρίου 2019

Πλούσια δράση είχε αναπτύξει μία συμμορία που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα αφού μετά τη σύλληψη 34χρονου στον Ταύρο εξιχνιάστηκαν 34 περιπτώσεις.

Οι αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση του συνεργού του ενώ εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι και τέσσερις αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο δράστης, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Μάρτιο του έτους 2018, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν προσωρινά κλεμμένες πινακίδες. Μετά την επιλογή του καταστήματος-στόχου, το προσέγγιζαν με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και προσαρμόζοντας στο γάντζο ρυμούλκησης αυτού και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, ιμάντα έλξης, τα αποκολλούσαν. Για τη θραύση των υαλοπινάκων χρησιμοποιούσαν ειδικό εργαλείο- σφυρί.

Στη συνέχεια ο οδηγός παρέμενε στο όχημα, εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου και ο 34χρονος εισέρχονταν στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και αφαιρούσε χρήματα και προϊόντα. Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με ασύρματο.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία, κυρίως τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας σε άλλο συνεργό τους, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε σε τέσσερα καταστήματα πώλησης κινητών τηλεφώνων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, ιμάντες ρυμούλκησης, σφυρί, φακός, κλεμμένα αξεσουάρ από πρατήριο καυσίμων, -1.400- ευρώ, -2- χρυσές λίρες και -100- δολάρια Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τριάντα τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Υπολογίζεται ότι τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπερβαίνουν τις 130.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

www.newpost.gr 

Προβλήθηκε 690 φορές

Θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Ο 23χρονος οδηγός ταξί φαίνεται ότι προσπάθησε να κάνει προσπέραση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο απορριμματοφόρο, στο πίσω μέρος του οποίου βρισκόταν η άτυχη γυναίκα

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Είχαν συγκρουστεί με άλλη μηχανή πριν σκοτωθούν - Η σοκαριστική περιγραφή για την διπλή τραγωδία στην άσφαλτο

Ακόμη μία τραγωδία γράφτηκε στην άσφαλτο το βράδυ της Τρίτης (3/6/25) με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, σε τροχαίο με μηχανή στη λεωφόρο Ποσειδώνος.