Όπως γνωρίζετε, στην πόλη μας για πάνω από 35 χρόνια δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για την κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα και της κυριότητας από το Δημόσιο μεγάλου αριθμού οικοπέδων που είχαν καταπατηθεί από τους κληρονόμους Νάστου.

Ο αγώνας αυτός κερδήθηκε πανηγυρικά και αμετάκλητα με πρόσφατες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στον αγώνα αυτόν συνέβαλαν διαχρονικά με αποφασιστικότητα όλοι οι Δήμαρχοι και όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά και ενωμένοι όλοι οι φορείς, τα κινήματα και οι πολίτες της πόλης μας.

Σήμερα ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με στόχο τα ακίνητα αυτά που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, – όσα δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμη στον Δήμο -, να παραχωρηθούν οριστικά στον Δήμο Ηλιούπολης για κάλυψη των μεγάλων αναγκών του Δήμου, για κοινωφελείς χρήσεις και σκοπούς.

Στη διεκδίκηση αυτή η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει ενωμένη και αρραγής. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διχαστικές μειοψηφίες που, για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες επιχειρούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για τη Δημόσια περιουσία, αυτοαναγορεύονται σε μοναδικούς εκφραστές της λαϊκής βούλησης, και διασπείρουν ψεύδη περί δήθεν ξεπουλήματος της δημόσιας γης.

Οι ομάδες αυτές επιχειρούν εις μάτην να συκοφαντήσουν και απαξιώσουν τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης, αυτόν που είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο επειδή υπερασπίζονταν σθεναρά τη Δημόσια περιουσία, διαδίδοντας ότι τάχα γνώριζε εκ των προτέρων για την απουσία των εκπροσώπων της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ) από την τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, όταν ο ίδιος τους είχε προσκαλέσει με επιστολή του και οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί εγγράφως ότι θα παρευρίσκονται στη συνεδρίαση.

Εμείς από την πλευρά μας, έχοντας συναίσθηση του καθήκοντος και της ιστορικής ευθύνης μας και εκπροσωπώντας δημοκρατικά την πλειοψηφία των πολιτών της Ηλιούπολης, θα περιφρουρήσουμε την ενότητα του λαού και των φορέων της Ηλιούπολης στην ισχυρή διεκδίκηση για παραχώρηση στον Δήμο και αξιοποίηση των ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς και δραστηριότητες.

Με ρεαλισμό και με καθαρούς στόχους, με αγωνιστικότητα και ολοκληρωμένη στρατηγική εντείνουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας, και πιστεύουμε ότι όπως κερδίσαμε την δικαστική και πολιτική μάχη απέναντι στους κληρονόμους Νάστου, έτσι θα κερδίσουμε και τη μάχη για παραχώρηση των δημόσιων ακινήτων στον Δήμο για κάλυψη των ζωτικών αναγκών της πόλης σε χώρους και δομές κοινωνικού και κοινωφελούς χαρακτήρα.

Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 300 φορές

Παρέμβαση στις 8 Ιούλη για την έγκαιρη διάγνωση μαθητών με μαθησιακές ανάγκες -ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

Παρέμβαση στο 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Α΄ Αθήνας (Υμηττού 219) την Τετάρτη 8 Ιούλη στις 13.30.

Βολές Αθανασίου κατά Πανταζόπουλου για την παραχώρηση δημοτικών υποδομών

''Παραχωρούν δημοτικές υποδομές για ευτελή ποσά σε ιδιώτες, την ώρα που ο ΠΑΟΔΗΛ ματώνει οικονομικά'' καταγγέλει τη δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Η πόλη που θέλω" Θανάσης Αθανασίου.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης: ''Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής η στέγαση των νηπίων της Πόλης μας''

Ο Δήμος Ηλιούπολης πέρυσι τον Ιούνιο δεσμεύτηκε εγγράφως, ότι αν η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6ου Δημοτικού παραχωρήσουν - για Μία και μόνο χρονιά - χώρο (πράγμα που έγινε) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση 2 αιθουσών Νηπιαγωγείου, φέτος με την λήξη του έτους θα είχε μεριμνήσει για την προμήθεια και εγκατάσταση στην Βαλτετσίου 2 προκάτ αιθουσών.

Κώστας Σεφτελής: Πολλές ζημιές από βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές.

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας παρέμειναν κλειστές, εφαρμόζοντας ο Δήμος τα περιοριστικά μέτρα στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών από βανδαλισμούς και παραβιάσεις στις περιφράξεις και στις εισόδους σε αυτές.

''Η Πόλη που θέλω''- Α.Καραχάλιου: Επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των σχολείων

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ. Αλεξάνδρα Καραχάλιου ,με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές και βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, επισημαίνει με ανάρτησή της την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των σχολικών αλλά και των υπολοίπων αθλητικών και δημοτικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: '' Ανακοίνωση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης''

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα