Όπως γνωρίζετε, στην πόλη μας για πάνω από 35 χρόνια δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για την κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα και της κυριότητας από το Δημόσιο μεγάλου αριθμού οικοπέδων που είχαν καταπατηθεί από τους κληρονόμους Νάστου.

Ο αγώνας αυτός κερδήθηκε πανηγυρικά και αμετάκλητα με πρόσφατες αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στον αγώνα αυτόν συνέβαλαν διαχρονικά με αποφασιστικότητα όλοι οι Δήμαρχοι και όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις, αλλά και ενωμένοι όλοι οι φορείς, τα κινήματα και οι πολίτες της πόλης μας.

Σήμερα ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με στόχο τα ακίνητα αυτά που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, – όσα δεν έχουν παραχωρηθεί ακόμη στον Δήμο -, να παραχωρηθούν οριστικά στον Δήμο Ηλιούπολης για κάλυψη των μεγάλων αναγκών του Δήμου, για κοινωφελείς χρήσεις και σκοπούς.

Στη διεκδίκηση αυτή η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει ενωμένη και αρραγής. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες διχαστικές μειοψηφίες που, για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες επιχειρούν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον για τη Δημόσια περιουσία, αυτοαναγορεύονται σε μοναδικούς εκφραστές της λαϊκής βούλησης, και διασπείρουν ψεύδη περί δήθεν ξεπουλήματος της δημόσιας γης.

Οι ομάδες αυτές επιχειρούν εις μάτην να συκοφαντήσουν και απαξιώσουν τον σημερινό Δήμαρχο της πόλης, αυτόν που είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο επειδή υπερασπίζονταν σθεναρά τη Δημόσια περιουσία, διαδίδοντας ότι τάχα γνώριζε εκ των προτέρων για την απουσία των εκπροσώπων της ΕΤΑΔ ΑΕ (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ) από την τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, όταν ο ίδιος τους είχε προσκαλέσει με επιστολή του και οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί εγγράφως ότι θα παρευρίσκονται στη συνεδρίαση.

Εμείς από την πλευρά μας, έχοντας συναίσθηση του καθήκοντος και της ιστορικής ευθύνης μας και εκπροσωπώντας δημοκρατικά την πλειοψηφία των πολιτών της Ηλιούπολης, θα περιφρουρήσουμε την ενότητα του λαού και των φορέων της Ηλιούπολης στην ισχυρή διεκδίκηση για παραχώρηση στον Δήμο και αξιοποίηση των ακινήτων για κοινωφελείς σκοπούς και δραστηριότητες.

Με ρεαλισμό και με καθαρούς στόχους, με αγωνιστικότητα και ολοκληρωμένη στρατηγική εντείνουμε τον αγώνα και τις προσπάθειές μας, και πιστεύουμε ότι όπως κερδίσαμε την δικαστική και πολιτική μάχη απέναντι στους κληρονόμους Νάστου, έτσι θα κερδίσουμε και τη μάχη για παραχώρηση των δημόσιων ακινήτων στον Δήμο για κάλυψη των ζωτικών αναγκών της πόλης σε χώρους και δομές κοινωνικού και κοινωφελούς χαρακτήρα.

Βασίλης Βαλασόπουλος – Δήμαρχος Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 227 φορές

Γαβριήλ Αραμπατζή - ''Η Πόλη που θέλω'' : Άλλα συζητήσαμε, αλλά ψηφίσαμε και άλλα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.

Η 8η αναμόρφωση προϋπολογισμού για το έτος 2018, η οποιαδήποτε αναμόρφωση πρέπει να οφείλεται σε ανάγκες που δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά και σε μειώσεις κονδυλίων λόγω μη εκτέλεσης του αρχικού σχεδιασμού (προϋπολογισμού) που αφορά τις υπηρεσίες του δήμου.

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα και Μανωλάκου Διαμάντω, κατέθεσαν αναφορά (για την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων), την επιστολή που υπογράφεται από το Σύλλογο Γονέων Μαθητών του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου...