www.rizospastis.gr

Να κόψει το ρεύμα σε άνθρωπο που έχει 95% τύφλωση, δύο εμφράγματα, διαβητικό και ινσουλινοεξαρτώμενο (πράγμα που σημαίνει πως το ψυγείο για τη συντήρηση της ινσουλίνης είναι απολύτως απαραίτητο για τη ζωή του), απειλεί η ΔΕΗ!

Αυτό το απίστευτο γεγονός, που βέβαια δεν είναι το μοναδικό, κατήγγειλε πριν από μερικές μέρες η Επιτροπή Αγώνα Γλυφάδας - Βούλας και με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ στη Γλυφάδα, ζήτησε να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι που μένει ο Γ. Α. στην περιοχή της Βάρκιζας.

Οι εκπρόσωποι από το Σωματείο Συνταξιούχων, το Συνδικάτο Επισιτισμού Νοτίων, την Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ, που βρέθηκαν στη ΔΕΗ, ενημέρωσαν ότι ο Γ. Α. είναι ΑμεΑ, με πάρα πολλά προβλήματα υγείας και κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο να απειλείται από την εισπρακτική εταιρεία της ΔΕΗ «First Call» για το ποσό των 138 ευρώ που είναι η προκαταβολή ώστε να ξεκινήσει διακανονισμός ποσού που φτάνει συνολικά τα 1.378 ευρώ!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γ. Α. ήταν δικαιούχος κοινωνικού τιμολογίου, όμως με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2018, επειδή είχε ένα εκτός σχεδίου ακίνητο στην περιοχή της Γλυφάδας, θεωρήθηκε ότι δεν πληροί τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα υγείας!

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σαν «προστάτης» των φτωχών οικογενειών με μια σειρά από ρυθμίσεις που βαφτίζει «κοινωνική πολιτική». Ομως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Είναι χαρακτηριστικό το εξής: Η οικογένεια του Γ.Α. ζει με 362 ευρώ το μήνα επίδομα Πρόνοιας λόγω τύφλωσης. Επί 2 ολόκληρα χρόνια, οι κρατικές υπηρεσίες τού χρωστούν μέσω του υπουργείου Εργασίας 8.000 ευρώ που είναι το υπόλοιπο του επιδόματος τύφλωσης.

Ο Γ. Α. ζητά από τη ΔΕΗ παράταση χρόνου μέχρι τις 17 Μάρτη που θα πάρει τα αναδρομικά του επιδόματος, ώστε να αποπληρώσει όλον το λογαριασμό των 1.378 ευρώ.

Ομως, η διευθύντρια της ΔΕΗ απέκλεισε προς τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Γλυφάδας - Βούλας το ενδεχόμενο να δοθεί προθεσμία. 

Προβλήθηκε 824 φορές