Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

Αγαπητοί πάντοτε χαίρετε

Η πρόσκληση είναι στην πολωνική γλώσσα αφού το εκεί ίδρυμα μας είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης, με αφορμή την συμπλήρωση το 2019, εκατό χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος Πολωνίας.

Ο εορτασμός της Παναγίας Οστρομπράμσκας θα γίνει την προσεχή Κυριακή 10/2 με το παρακάτω πρόγραμμα.

7:30–10:30 π.μ.
Ὄρθρος καὶ Θεία Λειτουργία ἱερουργούντων τοῦ Πολωνοῦ Ἐπισκόπου Χαϊνούφκα Παύλου καὶ τοῦ Ἐπισκόπου Σαλώνων Ἀντωνίου. Θα ψάλλει Πολωνική χωροδία.

Επίδοση τιμητικών διακρίσεων πρὸς Πολωνοὺς κληρικοὺς καὶ λαϊκοὺς ποὺ συνέργησαν στὴν ἀνάπτυξη τῶν προγραμμάτων μὲ νέους ἀπὸ τὴν Πολωνία.

10:30π.μ.
Λιτανεία ἱερᾶς εἰκόνος διὰ τῶν ὁδῶν Διγενῆ, Εὐζώνων, Ἁγίας Μαρίνης, Ὀλύμπου Διγενῆ.

Το ιστορικό των σχέσεων της κοινότητας μας με την Πολωνία ξεκινά το 1997. Από τότε έχουμε αναπτύξει προγράμματα θερινής φιλοξενίας νέων (κατασκηνώσεις) από την Πολωνία και γνωριμία τους με τον Ελληνικό πολιτισμό, ενώ με προσπάθειες του προέδρου μας και κυρίως με προσωπικές του δαπάνες ετησίως διδάσκεται Ελληνικά ένας νέος από την Πολωνία.

Συνολικά 8 νέα παιδία έχουν λάβει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας είτε στο διδασκαλείο της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών (4) είτε σε θερινά προγράμματα διαφόρων φορέων (4).

Στην λειτουργία θα παραστούν εκτός του Πολωνού Υφυπουργού τρείς Πολωνοί Βουλευτές από την επιτροπή Ελληνοπολωνικών σχέσεων, ο Αντινομάρχης και ο Αντιδήμαρχος Μπιαλίστοκ και τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι της αυτής πόλης. 

Προβλήθηκε 925 φορές