Συνεργοί με την Ηλιούπολη

Ανακοινώνουμε με μεγάλη μας χαρά 8 ακόμη υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με την κίνηση μας. Συνεχίζουμε κάθε μέρα με την κοινωνία της Ηλιούπολης.

Λιάνα Δενεζάκη

Η Λιάνα Δενεζάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και από το 2010 μένει στην Ηλιούπολη. Είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα.

Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο Ένας Γενναίος Σκύλος, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!. Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου» της www.kosvoice.gr που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «100 mirrors-Εργαλεία για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Δια βίου Μάθηση» (τομεακό πρόγραμμα Εrasmus).

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το ζωοφιλικό ακτιβισμό. Είναι παντρεμένη με τον Μάνο Κρόκο με τον οποίο μοιράζεται κοινό όραμα για την εκπαίδευση και για αυτό ίδρυσαν τις εκδόσεις «Κίτρινο Πατίνι»

Εβίτα Παρασκευοπούλου 

Η Εβίτα Παρασκευοπούλου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Ηλιούπολη. Είναι μέλος στο Ανθρωπιστικό Κίνημα από το 2004. Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις της κοινωνίας των πολιτών σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είτε εθελοντικά, είτε από θέσεις σχεδιασμού και υλοποίησης.

Απέκτησε σημαντική εμπειρία γύρω από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη οικογένεια, μέσα από την ανάπτυξη μιας καινοτόμου πλατφόρμας ανταλλαγής παιδικών ειδών (online & offline) και την ενεργό συμμετοχή της σε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει σπουδές στο θέατρο, στα οπτικοακουστικά μέσα και στις γραφικές τέχνες, ενώ αγαπάει ιδιαίτερα τα ταξίδια και την φωτογραφία.

Οραματίζεται μια μη βίαιη κοινωνία όπου η ισότητα δεν θα είναι μια έννοια αλλά μια πραγματικότητα. Είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών που της δίνουν έμπνευση και ελπίδα.

Εύη Καβαλάρη 

Η Εύη Καβαλάρη γεννήθηκε το 1975 στην Ερμούπολη της Σύρου και από το 2002 κατοικεί στην Ηλιούπολη. Το 1999 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από το 2000-2009 εργάστηκε σε πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εφαρμόζοντας καινοτόμες θεωρίες και πρακτικές. Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπόνηση της διδακτορικής της διατριβής με θέμα: «Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στην προσχολική εκπαίδευση». (Εργασίες της έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.)

Από το 2016 συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα διατηρεί ένα εργαστήρι τέχνης για παιδιά στην Ηλιούπολη. Από το 2017 είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Όλγα Πατεράκη 

Η Όλγα Πατεράκη γεννήθηκε το 1984 και μένει στην Ηλιούπολη. Είναι συντάκτρια στο ελληνικό γραφείο του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων «Pressenza», που προωθεί τη δημοσιογραφία για την ειρήνη και τη μη-βία προβάλλοντας μια διαφορετική οπτική για το σήμερα αλλά και για το μέλλον.

Εδώ και 12 χρόνια διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις, φόρα και σεμινάρια για τη μη-βία, την ειρήνη, τον αφοπλισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εκπαίδευση και το μεταναστευτικό/προσφυγικό με την οργάνωση «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία» στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αφρική.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί ο άνθρωπος ως κεντρική αξία, η ισότητα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, η ελευθερία ιδεών και πιστεύω και η μεθοδολογία της ενεργής μη-βίας. Εργάζεται σε μη κερδοσκοπική οργάνωση ως υπεύθυνη οικονομικών.

Αγγελίνα Τσαλαπάτη 

Η Αγγελίνα Τσαλαπάτη γεννήθηκε το 1999 και έκτοτε κατοικεί στην Ηλιούπολη. Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕ.Λ Ηλιούπολης και σπουδάζει στη Νομική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στην Πρωτοβουλία Μαθητών Ηλιούπολης σε δράσεις σχετικές με το προσφυγικό. Παρακολουθεί σεμινάρια ρητορικής και διεθνών σχέσεων στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο από το δημοτικό και συμμετέχει σε παραστάσεις και events του πολιτιστικού συλλόγου «Τέχνης Θεάτρου».

Παναγιώτης Δριμυλής 

Ο Παναγιώτης Δριμυλής γεννήθηκε το 1969 και έκτοτε κατοικεί στην Ηλιούπολη. Αποφοίτησε από το πολυκλαδικό Λύκειο Ηλιούπολης και εισήχθη στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται ως εργοδηγός-οικοδόμος από τα νεανικά του χρόνια, ενώ έχει δουλέψει σε μερικά από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν υλοποιηθεί στη χώρα.

Ενεργός στο αντιφασιστικό κίνημα, είναι ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας ενάντια στη Χρυσή Αυγή στο δικαστήριο με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης όπως επίσης και στην υπόθεση για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον ΕΚΧ Συνεργείο τον Ιούλιο του 2013.

Ήταν κεντρικός ομιλητής στις εκδηλώσεις των Συνεργών με την Ηλιούπολη για τη δίκη της Χρυσής Αυγής όπως επίσης και για την ιστορική μνήμη στην Ηλιούπολη

Αναστάσιος Αυγέρης 

Ο Αναστάσιος Αυγέρης έχει γεννηθεί το 1993 και από το 1995 διαμένει στην Ηλιούπολη. Αποφοίτησε από το 1ο ΓΕ.Λ Ηλιούπολης και σπουδάζει στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Ως μαθητής είχε συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρίας (Ε.Μ.Ε) έχοντας φτάσει το 2009 στους 40 πρώτους. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του είχε ενεργή δράση με πολιτικές ομάδες με κύρια ενασχόληση το αντιφασιστικό.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με μουσικά σύνολα του δημοτικού ωδείου Ηλιούπολης όντας σπουδαστής. Έχει εργαστεί εθελοντικά ως κριτής στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό Formula 1 in schools, καθώς επίσης και σε συνεργεία αυτοκινήτων ως βοηθός μηχανικού

Βασίλης Τρικούπης 

Ο Βασίλης Τρικούπης γεννήθηκε το 1999. Φοιτά στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, είναι δόκιμος ερευνητής του Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου και μαθαίνει Τουρκικά. Μεγάλωσε στην Ηλιούπολη και αποφοίτησε από το 1ο ΓΕΛ της πόλης μας.

Στο σχολείο υπήρξε μέλος των ομάδων Περιβαλλοντικής, Αγωγής Υγείας καθώς και ενός ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής E-twinning.

Έχει εργαστεί ως προωθητής-πωλητής λιανικής και χονδρικής στον κλάδο των δερμοκαλλυντικών και των αρωμάτων, ως πωλητής στον κλάδο της υπόδησης, καθώς και ως συνοδός κατασκηνωτή με αναπηρίες στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή πολιτικά προγράμματα νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε προγράμματα κινητικότητας νέων Erasmus+ καθώς καθώς σε πληθώρα συνεδρίων και εκδηλώσεων ακτιβισμού και Διεθνών Σχέσεων-Ευρωπαϊκών θεμάτων. Εθελοντικά εργάζεται στον Όμιλο Θεσμικών Διεκδικήσεων της ΜΚΟ Colour Youth καθώς και στο Athens Pride.

Ονειρεύεται να εργαστεί για την Ε.Ε ή άλλο Διεθνή Οργανισμό. Είναι λάτρης των ταξιδιών, της βυζαντινής, ελληνικής παραδοσιακής καθώς και της μουσικής του ευρύτερου χώρου των Βαλκανίων και της Τουρκίας. 

Προβλήθηκε 1525 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.