του Στάθη (www.topontiki.gr)

Το τσιγάρο του Πολάκη προκάλεσε τη μήνιν του Ευρωπαίου Επιτρόπου Υγείας.

Αγέρωχη η απάντηση του δικού μας (στους Κουτόφραγκοι): «Θα το κόψω όποτε θέλω εγώ, με την ελεύθερη (άτσα!) βούλησή μου».

Δεν σου ζήτησαν να κόψεις το τσιγάρο, χρυσέ μου, αλλά να μην ξεφυσάς τον καπνό σου πάνω στα κεφάλια των άλλων και μέσα στη μύτη τους.

Εν τέλει, υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν πότε είναι ηλίθιοι και πότε κάνουν τους ηλίθιους…

***

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα έρθω ως πρωθυπουργός στη Χάλκη, να είναι ανοιχτή η Θεολογική Σχολή, δήλωσε ο Τσίπρας. Θαύματα γίνονται! και πιθανόν η εν λόγω Σχολή να ανοίξει σε τρεις μήνες! Εκτός κι αν ο Τσίπρας εννοεί ότι θα είναι πρωθυπουργός στο διηνεκές.

***

Δάκρυα φωτός από τον τρούλο της Μεγάλης Εκκλησίας.

***

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι κουρελού. Είναι ιπτάμενο χαλί. Με έξι επιβάτες, τα έξι μαγεμένα δεκανίκια που η κακιά μάγισσα του Βουνού μετέτρεψε σε έξι μαγικές καρέκλες!

Μπορεί ενίοτε οι θρόνοι να τρίζουν, αλλά οι καρέκλες ποτέ.

Όταν μάλιστα αυτές οι καρέκλες αντιμετωπίζουν (τους δικούς μας) καναπέδες, νικάνε πάντα.

***

Μεγαλεία στο Γενί Τζαμί. Όμως ούτε ο κ. Καμμένος ήταν εκεί, ούτε ο κ. Κοτζιάς. Ευτυχώς παρίστατο ο κ. Μπουρνούς, επ’ εσχάτοις προϊστάμενος του κ. Καρανίκα. Συνεπώς οι κατηγορίες ότι η χώρα δεν διαθέτει εθνική στρατηγική είναι αβάσιμες.

Ρε παιδιά, ‘κείνος ο Μιχελογιαννάκης πού έχει χαθεί;…

Φόνος μέσα στο μυαλό μας

Με την ευκαιρία της επίσκεψης Τσίπρα στην Τουρκία, αναρωτιέμαι αν για τα μπροστοκρίαρα του εθνομηδενισμού στη χώρα μας ο αγώνας των Κούρδων είναι ένας εθνικιστικός και όχι ένας εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας.

Η διαστροφή των εννοιών στις μέρες μας ωθεί τις δημοκρατίες στην ακύρωση, όπως άλλωστε και η διαστροφή της πραγματικότητας. Επί παραδείγματι η περίπτωση του κ. Γκουαϊδό.

Ο σενιόρ Χουάν που εμφανίζεται ως απαύγασμα της δημοκρατίας – χάριν του οποίου οι ΗΠΑ προχώρησαν σε… τηλεπραξικόπημα – είναι στην πραγματικότητα μια πρακτοράτζα μυστικών υπηρεσιών, ΜΚΟ και όλων εκείνων των σκοτεινών μηχανισμών που κατατρώνε τον «θαυμαστό νέο γενναίο μας κόσμο».

Μια ματιά στο βιογραφικό αυτού του αθύρματος περιγράφει χωρίς αιδώ και φόρα παρτίδα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει εκπαιδευθεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε δολιοφθορές εν καιρώ ειρήνης, σε δολιοφθορές εν καιρώ πολέμου και σε κάθε είδους ενέργειες τύπου Ελ Τσάπο και λοιπών ναρκέμπορων (δες: Ανδρέας Ζαφείρης: Juan Guaido, «Ίσκρα»). Ο πρόμαχος αυτός της δημοκρατίας αναδείχθηκε πρόεδρος της Βουλής ύστερα από πραξικόπημα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Δεν τα ξέρουν αυτά οι δημοσιογράφοι; δεν τα ξέρει ο διεθνής Τύπος; Δεν τα ξέρουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που σπεύδουν σαν μουρλές να αναγνωρίσουν τον «δον» Γκουαϊδό, απειλώντας μάλιστα όσους δεν κάνουν το ίδιο;

Τα ξέρουν, όμως αδιαφορούν, κυνηγούν την πρώτη εντύπωση ή το τετελεσμένο. Κι όταν αργότερα πολλοί πολίτες μαθαίνουν την αλήθεια αποστρέφονται τις δημοκρατίες που τους περιέχουν ακόμα περισσότερο.

Όμως πιθανόν αυτός να είναι ο στόχος όσων μεταχειρίζονται τις δημοκρατίες ως παράπλευρες απώλειες της πολιτικής τους. Να ξεμπερδεύουν μαζί τους…

Email: stathispontiki@gmail.com 

Προβλήθηκε 95 φορές

Η μεγάλη απάτη του Οικογενειακού Γιατρού και της παρεχομένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. (2) - Θεοπίστη Πάντου.

Σε συνέχεια του άρθρου μου (εδώ) για τον Οικογενειακό Γιατρό και την Υγεία της 11ης Απριλίου, θα ήθελα να συμπληρώσω τα παρακάτω στοιχεία, των οποίων πρόσφατα έλαβα γνώση, για να αποδοθούν κατά το ρητό «τα του Καίσαρος…»

Δημόσια Περιουσία: Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν παίζονται !! (του Γιώργου Μπαλτά)

Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Στις 26 Μαίου έχομε εκλογές. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι λογικό να «υπολειτουργούν» και να χειρίζονται θέματα καθημερινότητας ή να «κλείνουν» «εκκρεμότητες»!

Με άδεια των Σκοπίων στήσαμε χτες τον Μεγαλέξανδρο! (Γ.Παπαδόπουλος - Τετράδης)

Την ώρα που στη Βουλή παιζόταν μια ακόμα πράξη διεθνούς ρεζιλέματος της ελληνικής πολιτικής ελίτ με την επαναλαμβανόμενη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, λίγο πιο κάτω, στη λεωφόρο Αμαλίας στηνόταν μετά από 26 χρόνια (!) ο έφιππος Μεγαλέξανδρος, ύστερα από άδεια των Σκοπίων!

Τοπική κοινωνία και πολιτική (του Χρίστου Αλεξόπουλου)

Σε λιγότερο από τρεις μήνες θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα και ακόμη οι διάφορες παρατάξεις, που διεκδικούν την ανάληψη της ευθύνης της πολιτικής διαχείρισης της πραγματικότητας στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας...

Η ζωή (μας) στη Σελήνη (του Στάθη)

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και κοντά τρία χρόνια. Ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, η αστυνομία μπορεί να μπουκάρει σε σπίτια κατά το δοκούν, οι διαδηλωτές πρέπει να διαδηλώνουν κομιλφό, αλλιώς στην μπουζού. Κι όμως, η Νοτρ Νταμ κάηκε.

''ΕΠΑΦΙΑ'' ΕΓΚΩΜΙΟΝ (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Ο ''Επαφίας''! Ίσως το πλέον σημαντικό πρόσωπο, ακόμη κι από τον ''Ηγέτη'', για τον οποίο θα αφιερώσουμε ειδικό κεφάλαιο. Υπάρχει και μεγαλουργεί, αμέσως με την προκήρυξη των εκλογών, καθώς τότε καρποφορούν τα άνθη των ικανοτήτων του.