Προς τους μαθητές της Κατάληψης στο ΓΕΛ ΚΑΡΕΑ. Αυτούς που όταν φύγουν οι καθηγητές πάνε για ύπνο σπίτια τους και όσους μένουν.

Αγαπητά μου παιδιά χαίρετε.

Βρίσκομαι δυναμικά δίπλα Σας, αφού πολλοί μαθητές είστε ενορίτες της Αγίας Μαρίνας. Ευλογώ τον διεκδικητικό Σας αγώνα με φωνή δυνατή ενάντια στην κρατική απραξία για ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

Στο 2019 δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένα σπασμένο παράθυρο ακόμα και αν αυτό έσπασε από απροσεξία ενός μαθητή και θα έπρεπε ο ίδιος να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης του, με την οικονομική συνδρομή της οικογένειάς του.

Θα έπρεπε να είναι εκεί η σχολική επιτροπή του Δήμου ή όποιου άλλου υπευθύνου φορέα σε κάθε ανάγκη οποιαδήποτε στιγμή και για ότι προκύπτει και να δίδει το ελάχιστο από τα όσα ξοδεύονται αλλού, που δεν χρειάζονται ή ακόμα και με το να εντοπίζει το πρόβλημα και να επιβάλει την καταβολή της αποζημίωσης στον υπεύθυνο της βλάβης.

Βρείτε τον δρόμο μαζί με τους γονείς Σας και τους Καθηγητές Σας, είστε από την ίδια πλευρά μην το ξεχνάτε αυτό, ώστε οι συνθήκες μέσα στο σχολείο να είναι οι άριστες.

Εύκολα σας κατηγορούν ως χαβαλετζήδες. Εσείς να τους απαντάτε ότι μέσα από το νεανικό χαβαλέ, στήνονται οι πιο αγνές επαναστάσεις εναντίον του κάθε κατεστημένου που εμποδίζει την Ελευθερία της πράξης και του λόγου.

Να τους λέτε, ακόμα και η selfie που βγάζουμε στην πόρτα του κλειστού μας σχολείου, είναι μία πράξη ηρωική, γιατι εμείς το κλείσαμε, διεκδικώντας σοβαρά ότι δικαιούμαστε.

Να δείχνετε με την παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα τους αγώνες σας, σε κάθε πρόθυμο με ιδιοτέλειες, στο ξεπούλημα της ελευθερίας Σας, των ιερών και των οσίων της Φυλής μας, όποιος και αν είναι και που με ψέματα μπορεί να πιάνει την εξουσία από την ψήφο μας, αλλά δεν ενεργεί υπέρ μας.

Εμπρός, ενωμένοι, τώρα που είναι περίοδος προεκλογική ίσως κερδίσετε τα καλύτερα, αφού Σας υπολογίζουν.

Αγωνιστείτε μαζί με τους συμμαθητές Σας και ο αγώνας έχει την αξία του ακόμα και αν δεν δικαιώνεται.

Με τιμή

Σεραφείμ Δημητρίου 

αρχιμανδρίτης αγίας Μαρίνας

το διαβάσαμε στο facebook (εδώ)

Προβλήθηκε 2241 φορές