Δήμος Αγ. Δημητρίου

Η ελεγχόμενη στάθμευση κατοίκων αφορά τη οργάνωση της στάθμευσης στην περιοχή γύρω από το σταθμό μετρό «Ηλιούπολη», καθώς επίσης και επί μέρους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στοχεύοντας στην καλύτερη οργάνωση της στάθμευσης σε μια αρκετά επιβαρυμένη περιοχή.

Η περιοχή ορίζεται από τον παράπλευρο της λ. Βουλιαγμένης, Πάτμου (όριο με το Δήμο Αλίμου), Κορυτσάς και Γρίβα Διγενή.

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής, η οποία καθιστά αναγκαία την αντιμετώπιση των προβλημάτων της παρόδιας στάθμευσης, είναι η λειτουργία του σταθμού μετρό «Ηλιούπολη».

Η είσοδος του σταθμού από την πλευρά του Αγ. Δημητρίου βρίσκεται επί της λ. Βουλιαγμένης, στο ύψος της οδού Κρήτης.

Η λειτουργία του σταθμού επιβαρύνει καθημερινά με στάθμευση μέσης και μακράς διάρκειας χρόνου, από τα οχήματα κυρίως όλων όσοι χρησιμοποιούν το μετρό για τις μετακινήσεις τους.

Αυτό μειώνει δραστικά τις θέσεις για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά επηρεάζει έντονα και τη δυνατότητα στάθμευσης των κατοίκων, καθώς διαχέεται στους τοπικούς δρόμους.

Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες μετρήσεις στις ώρες αιχμής 12:00 – 14:00, αλλά και στις νυχτερινές ώρες.

Οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης συνολικά ανέρχονται στις 443, εκ των οποίων οι θέσεις στάθμευσης κατοίκων (με κάρτα) ανέρχονται στις 250 και οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ανέρχονται σε 193.

Οι κάτοικοι θα μπορούν να σταθμεύουν στις διαγραμμισμένες θέσεις κατοίκων φέροντας την ειδική κάρτα που θα έχουν προμηθευτεί από το Δήμο.

Η μελέτη τίθεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Μαρτίου 2019, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι, αλλά και για να εμπλουτισθεί με πιθανές παρατηρήσεις και προτάσεις.

https://dad.gr 

Προβλήθηκε 711 φορές