Συνεργοί με την Ηλιούπολη.

 

Η προεκλογική περίοδος – ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών – καθημερινά εντείνεται όλο και περισσότερο, με σωρεία μηνυμάτων, ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και διαφημίσεων.

Πολλοί οι υποψήφιοι δήμαρχοι και εκατοντάδες οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Όλοι σε μια κοινή μάχη να αρθρώσουν ξεχωριστό και διακριτό πολιτικό λόγο, να αφουγκραστούν τα ερωτήματα και τις ανάγκες των κατοίκων για τα προβλήματα της πόλης.

Οι πολίτες της Ηλιούπολης καλούνται να κρίνουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα απαρτίσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Παρ' όλες τις βλέψεις του «Κλεισθένη» ο οποίος αποσκοπεί στην (προσπάθεια) συνένωση διαφόρων κοινωνικών ομάδων, με κοινούς οραματισμούς, προσπάθεια σύγκλησης με μόνο όρο το συμφέρον της πόλης, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να καθίσταται δυνατό – τουλάχιστον προεκλογικά.

Το κριτήριο παραμένει το ίδιο με εκείνο παλαιότερων εκλογικών διαδικασιών, αν και οι καιροί αλλάζουν, και δεν είναι άλλο από το ποιος κομματικός μηχανισμός θα υποστηρίξει τελικά ποια δημοτική παράταξη.

Ποιος είναι ο υποψήφιος ο οποίος θα πάρει το χρίσμα του κόμματος στο οποίο ανήκει, και κατ’ επέκταση τον μηχανισμό και την πελατειακή σχέση τα οποία έχουν δημιουργήσει τα κόμματα με τους πολίτες εδώ και δεκαετίες.

Όμως τόσο οι κομματικοί μηχανισμοί όσο και οι δημοτικές παρατάξεις δεν βλέπουν το αυτονόητο: Οι πολίτες βαρέθηκαν και δεν ακολουθούν, δεν ασχολούνται με τα κοινά, πολλοί αρνούνται ακόμα και να ψηφίσουν. Ο Κλεισθένης έχει να διαβεί τις συμπληγάδες των παραδοσιακών λογικών στην αυτοδιοίκηση.

Οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» δεν γεννηθήκαμε μέσα σε κάποιο κομματικό γραφείο, αλλά στους δρόμους και τις συνοικίες της πόλης, εκεί όπου αγωνιζόμαστε καθημερινά, μαζί με τους κατοίκους της, για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων.

Εκεί γνωρίσαμε τους κατοίκους της περιοχής, και μας γνώρισαν και εκείνοι, μέσα από πολύχρονες σχέσεις, χωρίς να τους έχουμε κάνει χάρες, χωρίς να τους έχουμε δώσει υποσχέσεις, χωρίς να μας έχουν κάνει χάρες, χωρίς να μας έχουν δώσει υποσχέσεις.

Πιστεύουμε και στηρίζουμε τη σχέση αυτή και ζητάμε από τους κάτοικους της πόλης την ενεργό και σταθερή ενασχόλησή τους με την πόλη μας.

Είναι η μόνη προϋπόθεση για να δούμε όλοι μαζί καλύτερες μέρες, σε μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες συνοικίες της Αθήνας. 

Προβλήθηκε 729 φορές