Δήμος Ηλιούπολης

Αγαπητοί συνδημότες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας έχει συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020.

Ο Δήμος μας παρέχει σε κατοίκους με οικονομικές δυσχέρειες τη δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Κατά το περασμένο διάστημα έχουν ενταχθεί συνολικά 200 άτομα τα οποία παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους σε μηνιαία βάση.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που με την προσφορά σας σε είδη φαρμακείου βοηθάτε το κοινωνικό μας έργο, μας εμπνέετε να συνεχίσουμε και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι εγγραφές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή κάποιος χρειαστεί βοήθεια, με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν μπορούν να προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο στεγάζεται εντός του Α’ ΚΑΠΗ επί των οδών Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος για την ενημέρωση τους ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για την υποβολή σχετικής αίτησης.

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα έως Πέμπτη, 9:00πμ – 13:00μμ.

Πληροφορίες: Αρβανίτη Χριστίνα, Κοινωνική Λειτουργός
Τηλέφωνο: 210 9949843

Για να δείτε την αίτηση για το Κοινωνικό Φαρμακείο πατήστε εδώ.

Η πράξη "Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης» με MIS 5001378 έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου ως υποέργο της εν λόγω πράξης για 3 έτη. 

Προβλήθηκε 1657 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας