Δήμος Ηλιούπολης

Αγαπητοί συνδημότες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας έχει συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020.

Ο Δήμος μας παρέχει σε κατοίκους με οικονομικές δυσχέρειες τη δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Κατά το περασμένο διάστημα έχουν ενταχθεί συνολικά 200 άτομα τα οποία παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους σε μηνιαία βάση.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που με την προσφορά σας σε είδη φαρμακείου βοηθάτε το κοινωνικό μας έργο, μας εμπνέετε να συνεχίσουμε και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι εγγραφές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή κάποιος χρειαστεί βοήθεια, με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν μπορούν να προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο στεγάζεται εντός του Α’ ΚΑΠΗ επί των οδών Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος για την ενημέρωση τους ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για την υποβολή σχετικής αίτησης.

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα έως Πέμπτη, 9:00πμ – 13:00μμ.

Πληροφορίες: Αρβανίτη Χριστίνα, Κοινωνική Λειτουργός
Τηλέφωνο: 210 9949843

Για να δείτε την αίτηση για το Κοινωνικό Φαρμακείο πατήστε εδώ.

Η πράξη "Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης» με MIS 5001378 έχει ενταχθεί στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου ως υποέργο της εν λόγω πράξης για 3 έτη. 

Προβλήθηκε 613 φορές

Υπουργείο Υγείας: Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής απαγορεύεται το κολύμπι

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

O αλγόριθμος - «αντίδοτο» στον κορωνοϊό: Οι «γονείς» της EVΑ μιλούν στο «Βήμα»

Η ομάδα των ελλήνων και ξένων επιστημόνων, η οποία δημιούργησε τον αλγόριθμο βάσει του οποίου κατανέμονται τα τεστ ανάλογα με την προέλευση των επισκεπτών της χώρας, μιλά αποκλειστικά στο ΒΗΜΑ-Science, αποδεικνύοντας ότι αν… δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους εφεύρουμε!

Ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ

Με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών προς αποζημίωση δαπανών ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ, βάζουμε τέλος σε μια μεγάλη και εντελώς αδικαιολόγητη ταλαιπωρία χιλιάδων οικογενειών με παιδιά που υποβάλλονται τακτικά σε λογοθεραπεία, εργοθεραπεία ή/και ψυχοθεραπεία.