Δήμος Ηλιούπολης

Αγαπητοί συνδημότες,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας έχει συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας στο πλαίσιο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020.

Ο Δήμος μας παρέχει σε κατοίκους με οικονομικές δυσχέρειες τη δυνατότητα πρόσβασης σε φάρμακα, παραφαρμακευτικά προϊόντα και υγειονομικό υλικό μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Κατά το περασμένο διάστημα έχουν ενταχθεί συνολικά 200 άτομα τα οποία παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους σε μηνιαία βάση.

Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που με την προσφορά σας σε είδη φαρμακείου βοηθάτε το κοινωνικό μας έργο, μας εμπνέετε να συνεχίσουμε και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο οι εγγραφές μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή κάποιος χρειαστεί βοήθεια, με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν μπορούν να προσέρχονται στο Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο στεγάζεται εντός του Α’ ΚΑΠΗ επί των οδών Κ. Καραμανλή 12 & Ιάσονος για την ενημέρωση τους ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και για την υποβολή σχετικής αίτησης.

Υποβολή αιτήσεων: Δευτέρα έως Πέμπτη, 9:00πμ – 13:00μμ.

Πληροφορίες: Αρβανίτη Χριστίνα, Κοινωνική Λειτουργός
Τηλέφωνο: 210 9949843

Για να δείτε την αίτηση για το Κοινωνικό Φαρμακείο πατήστε εδώ.

Η πράξη "Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης» με MIS 5001378 έχει ενταχθεί στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου ως υποέργο της εν λόγω πράξης για 3 έτη. 

Προβλήθηκε 336 φορές

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΔΩΡΕΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ»

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης πρόσφεραν δύο συσκευές οξυγόνου - δωρεά κατοίκων της περιοχής στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά», για την αντιμετώπιση αναγκών τους.

Novartis: Συνεργαζόμαστε με τον υπουργό Υγείας για την χορήγηση της θεραπείας στον Παναγιώτη Ραφαήλ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την επίσπευση της χορήγησης της θεραπείας στον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ, μετά από συνάντηση των υπευθύνων της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis και της θυγατρικής της Avexis, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.