Οι 70 θέσεις πως θα γίνουν 120;

Στην σημερινή κοινωνία ο ρόλος του βρεφονηπιακού σταθμού είναι αυτός του βασικού συμπαραστάτη στη σύγχρονη οικογένεια.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Ο χώρος των βρεφονηπιακών σταθμών όπως και ολων των προσχολικων ιδρυμάτων, παρέχει στα παιδιά υπηρεσίες που προάγουν την ομαλή ανάπτυξή τους, ιδίως στα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (χαμηλό εισόδημα, μονογονεική οικογένεια κ.ά.), τα οποία και φιλοξενεί.

Στην πόλη μας η πληθυσμιακή αύξηση των τελευταίων ετών έχει αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στους υπάρχοντες βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η περιφέρεια με την χρηματοδότηση από ιδίους πόρους προχώρησε στην κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αριστογείτονος με δυνατότητα φιλοξενείας 50 παιδιών και 20 βρεφών με σκοπό να δώσει μια ανάσα στους γονείς της πόλης μας.

Με έκπληξη αλλά και απορία, το τελευταίο διάστημα και ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο ακούω τον σημερινό δήμαρχο και υποψήφιο για 3η φορά στις εκλογές του Μαΐου, να αναφέρεται στην δημιουργία όχι 70 συνολικά θεσεων οπως προβλέπεται στην υπογραφείσα σύμβαση αλλά 120 θέσεων.

Αυτή η διαφορά των 50 θεσεων είναι πολύ σημαντική για τις οικογένειες της Ηλιούπολης αφού την τελευταία χρονια ο αριθμός των αιτήσεων ήταν τριπλάσιος από τον αριθμό εξυπηρετούμενων παιδιών.

Θεωρώ πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα να γίνει πιόνι στην σκακιέρα μικροπολιτικών παιχνιδιών.

Αν θέλει, ο κύριος δήμαρχος ας μας εξηγήσει με ποιον μαγικό τρόπο θα αυξήσει τις προβλεπόμενες θέσεις από 70 σε 120.

Εχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την αρχική σύμβαση;

Εκτός αν επαναλαμβάνει εν αγνοία του λάθος αριθμό!!

(http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=23291:neos-vrefonipiakos-stathmos-stin-ilioypoli-apo-tin-perifereia-attikis&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31 )

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217967990412731&id=1274241655

Προβλήθηκε 860 φορές

Το διήγημα της Πέμπτης: ''Χωρίς στεφάνι'' του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ένα διήγημα που μπορεί να ταιριάζει με αυτό που αποκαλούμε «ατμόσφαιρα των ημερών», όμως θίγει ζητήματα της κοινωνίας μας διαχρονικά, κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που τα προσεγγίζει ο μεγάλος Παπαδιαμάντης…